ERDON Helyi hírek

2012.07.01. 12:49

Öregdiák-találkozó a Lorántffyban

A hagyományokhoz híven minden év július első vasárnapján szervezik találkozójukat a valamikori Lorántffy Zsuzsanna Leánynevelő Intézet véndiákjai.

A hagyományokhoz híven minden év július első vasárnapján szervezik találkozójukat a valamikori Lorántffy Zsuzsanna Leánynevelő Intézet véndiákjai.Az öregdiák-találkozó július 1-jén a Nagyvárad-olaszi református templomban istentisztelettel vette kezdetét. Az öregdiákok az úrasztalát és a szószéket díszítő kézimunkákkal, az alkalomra készített virágcsokorral kedveskednek minden ilyen alkalommal. Igét hirdetett Tóbiás Tibor segédlelkipásztor Mózes első könyvében foglalt igerész alapján (1Móz 27,41-45), amely Ézsau és Jákób történetét írja le. A segédlelkész elmondta: az a történet nem azért van benne a Szentírásban, mert követendő példa lenne, éppen ellenkezőleg, azt mutatja meg, hogy az Isten nélkül járt utak szenvedésbe visznek. „Még a hívő embernek is nehéz megérteni, hogy Istennek megvannak a maga tervei mindannyiunk életével. Türelmeseknek kell lennünk, és ki kell tudjuk várni a tervek beteljesedését. A mi feladatunk követni türelmesen Isten parancsát”- mondta el Tóbiás Tibor. Mennyivel másképp alakult volna a bibliai történetben a család élete, ha Rebeka, a két testvér édesanyja Isten kezébe helyezi gyermekei sorsát. Jákob is drágán megfizet a csalásért, fűzte hozzá a segédlelkész. Végezetül elmondta, lehet csalással hozzájutni bizonyos előnyökhöz, de ezért mindig meg fogunk fizetni. Az igehirdetést követően a gyülekezet ifjai készültek egy rövid műsorral. Az elmúlt hetet Bibliaheti táborban töltötték, és az ott tanultakról tettek bizonyságot a vasárnapi istentisztelet keretén belül. A templomi istentiszteletet követően a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ ebédlőtermében folytatódott az öregdiák-találkozó.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!