ERDON Helyi hírek

2012.07.14. 13:47

Lezajlott az első számítógépes elosztás

A tervezettnél egy nappal korábban zajlott le a diákoknak a nyolcadik osztályból a kilencedikbe történő számítógépes helyosztása. Az eredményeket már pénteken meg lehetett tekinteni a Bihar Megyei Tanfelügyelőség honlapján.

A tervezettnél egy nappal korábban zajlott le a diákoknak a nyolcadik osztályból a kilencedikbe történő számítógépes helyosztása. Az eredményeket már pénteken meg lehetett tekinteni a Bihar Megyei Tanfelügyelőség honlapján.

 

Bihar megyében 4996 diák iratkozott be az országos felmérőkre, közülük 4844-en mentek el a vizsgákra. Ők azok, akik jelentkezhettek az első elosztásra, attól függetlenül, hogy 5-ösnél nagyobb, vagy ennél kisebb osztályzatot értek el. Az első számítógépes elosztás során 4348 diák nyújtotta be jelentkezési lapját, közülük 4343 diák nyert felvételt valamelyik Bihar megyei iskolába. Az öt tanuló, akik nem jutottak be sehova a következő számítógépes elosztáson jelentkezhetnek mindazokkal, akik nem vettek részt az első körben. A 4343 diák közül 47-en jöttek más megyéből. Az iskolák helyeit tekintve még több intézményben maradt hely. A Bihar Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint a legnagyobb utolsó bejutási jegy a Mihai Eminescu Főgimnáziumban volt (első bejutási jegy 10 – utolsó bejutási jegy 9,41), ugyanezen a listán az Emanuil Gojdu Főgimnázium a második (10 – 9,30) a harmadik pedig az Emanuel Baptista Teológiai Líceum lett (10 – 9,11). A Papfalvai Műszaki Líceumba jutottak be a legkisebb médiákkal. A legmagasabb bejutási jegy 5,81 volt, míg a legkisebb 3,64. Az első három említett iskola közül már csak az Eminescuban maradt egyetlen hely a magyar tagozaton.

Maradtak helyek

Az első elosztást követően még több magyar tannyelvű középiskolában is maradtak helyek. Az Ady Endre Elméleti Líceumban a két természettudomány osztályban ugyan elfogytak a helyek, de a matek-infó intenzív angol profilú osztályban még 15 hely (utolsó bejutási jegy 6,02) van, a matek-infó intenzív informatika osztályban pedig 22 hely (6,67) maradt. Továbbá a filológia osztályban két hely (6,20) és a társadalom tudományok osztályban 19 hely (5,59) maradt. A Mihai Eminescu Főgimnáziumban egy hely (utolsó bejutási jegy 5,52) maradt a magyar tannyelvű matek-infó osztályban. A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium matek-informatika osztályában 16 hely (5.38) maradt. A Szent László Római Katolikus Iskolaközpontban a matek-infó szakon 25 hely (4,94) maradt, míg a közgazdasági tagozaton 20 hely (5.43) vár kiosztásra. További helyek maradtak még az érmihályfalvi 1-es Mezőgazdasági Kollégiumban (55 hely), a margittai Horváth János Műszaki Líceumban (7 hely), a nagykágyai 1-es Műszaki Líceumban (11 hely), a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceumban (27 hely), valamint a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban (53 hely).

További elosztások

A diákoknak július 16–26. között kell beiratkozzanak kilencedik osztályba, ha ezt nem teszik meg a megszabott időben, helyeiket elvesztik. A második számítógépes elosztás július 23-án lesz azon diákok számára, akik az első elosztásban nem vettek részt vagy nem jutottak be egy középiskolába sem, esetleg akik nem nyertek felvételt a vizsgákat szervező intézményekbe. Július 27-30-án lesz az első két elosztáson adódó különleges helyzetek megoldása. Szeptember 6-7-én osztják be azokat a diákokat, akik egyik elosztáson sem vettek részt, vagy nem kaptak helyet. Az esti vagy csökkentett látogatású tagozatokra jelentkező diákok elosztása július 24-26-án történik majd.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!