ERDON Helyi hírek

2012.07.16. 11:33

Ismét volt olajgyűjtés Nagyváradon

Ebben az évben harmadik alkalommal szervezett Nagy Olajgyűjtést az EKE’91 Nagyvárad-Bihar városunkban a már jól megszokott négy helyszínen.

Ebben az évben harmadik alkalommal szervezett Nagy Olajgyűjtést az EKE’91 Nagyvárad-Bihar városunkban a már jól megszokott négy helyszínen.

Az EKE’91 Nagyvárad-Bihar újból arra kéri a lakosságot, hogy a használt, égett olajat ne öntsék a lefolyóba, ne dobják a szemétbe, mert ezzel saját vízkészletünket szennyezzük! Hűtsék le és öntsék valamilyen jól záró edénybe, palackba és vigyék el az EKE’91 által három havonta szervezett olajgyűjtési akcióra. A legutóbbi gyűjtést július 13-án délután 15-20 óra között tartották meg a város négy pontján: a Lotus Market parkolójában, az Őssi piac előtt, a Rogériuszi piaccal szembeni parkolóban és a Szent–László téren, az Eminescu szobor közelében. A Rogériusz negyedben felállított standnál ottjártunkkor egymás után jöttek a lakosok, hogy leadják a használt étolajt. Volt aki több flakonnal érkezett a helyszínre. A gyűjtésben résztvevő önkéntesek elmondták, hogy minden alkalommal egyre többen hoznak égett olajat, egyre ismertebbé válik az akció.

Tombola

A Szent László téren felállított gyűjtőpontnál a kora esti órákban viszonylag sokan érkeztek. Egy fiatal természetbarát több liter használt étolajat adott le. Az akcióban résztvevők ezúttal is tombolajegyet kaptak ajándékba. Tiponuţ Tibor, az EKE ’91 Nagyvárad- Bihar elnöke tudatta, hogy péntek délután 15 és 20 óra között a négy helyszínen körülbelül 140 személy összesen 390 liter használt étolajat adott le. Legtöbb olajat most is Rogériuszon adták le, 180 litert, a központban 135 litert, a Lótusz bevásárlóközpontnál 50 litert, és az Őssi piac előtt 25 litert. A következő akcióra október 12-én kerül sor, addig a szervezők felkérik Nagyvárad környezettudatos lakosait, hogy továbbra is gyűjtsék össze a háztartásban már fel nem használható olajat és bármilyen kevés mennyiségről legyen szó, vigyék el a kijelölt napokon az ideiglenesen felállított pontokhoz.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!