ERDON Helyi hírek

2012.07.05. 15:28

Ipari park: haladnak a közművesítéssel

Nagyvárad- Csütörtök délelőtt az I. számú Ipari parkban tartottak sajtótájékoztatót a nagyváradi önkormányzat képviselői, melyen elhangzott, hogy lassan végéhez közelednek a közművesítési munkálatok.

Nagyvárad- Csütörtök délelőtt az I. számú Ipari parkban tartottak sajtótájékoztatót a nagyváradi önkormányzat képviselői, melyen elhangzott, hogy lassan végéhez közelednek a közművesítési munkálatok.

 

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelen volt Ovidiu Mureşan alpolgármester, Delia Ungur, az Eurobusiness Park menedzsere, a kivitelező konzorcíum (Construcţii Bihor Rt.- Energomontaj- Drum Construct) részéről Stefan Roşca, Horia Droc, az Észak-Nyugat Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselője és Marius Moş, az önkormányzat fejlesztési igazgatóságának vezetője. Mint ismert, a Borsi úton található I. számú iparban zajló befektetés első szakaszára 2010 decemberében írták alá a 78,9 millió lej értékű finanszírozást az EU Regionális Operatív Programja keretében, melyből a kért vissza nem térítendő támogatás értéke 30,71 millió lej. Ovidiu Mureşan arra hívta fel a figyelmet: a munkálatok tavaly november kezdődtek el, a végrehajtásra pedig 12 hónapot jelöltek ki. Jelen pillanatban a közművesítésen dolgoznak intenzíven, ami ivó-, szennyvíz- és esővíz elvezető csatornázást, fűtéscsövek és villanyhálózat lefektetését jelenti. Ezzel jól haladnak, hiszen 85 százalékban elkészültek, az építkezési céggel folytatott tárgyalások pedig arra engednek következtetni, hogy augusztus második felében a létesítmény fő bekötőútja is kész lesz.

Ipari park II.

Ugyanakkor elhangzott még, hogy eddig az ipari parknak a fele van „benépesítve”, de reményeik szerint a kihasználási szint hamarosan eléri a 80 százalékot, ugyanis számítanak egy nagy beruházó megjelenésére, mely körülbelül 2000 új munkahelyet fog teremteni a már meglévő 1700 mellé . Az alpolgármester azt is bejelentette: megkapták az ipari park címet a volt tank gyakorlótérre is, ahol hét szerződést írtak alá, elsősorban szolgáltatási, logisztikai, szállítmányozási és termeléssel foglalkozó cégekkel, melyek körülbelül 12 millió euró értékben fognak invesztálni. Ugyanakkor a távlati tervek közt szerepel egy harmadik és egy negyedik ipari parknak a létesítése is, előbbi az ipari zóna mögött, utóbbi pedig a volt CET II. helyén működne.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!