ERDON Helyi hírek

2012.07.02. 15:40

Folytatás a negyedik (?) ligában

Bihar megye - Nincs mód (magyarán nincs pénz) a III.-Ligás részvételre, ezért az Érmihályfalvi Unirea labdarúgó csapata - várhatóan - újra a negyedik osztályban szerepel majd.

Bihar megye - Nincs mód (magyarán nincs pénz) a III.-Ligás részvételre, ezért az Érmihályfalvi Unirea labdarúgó csapata - várhatóan - újra a negyedik osztályban szerepel majd.

 

Az lemúlt héten megbeszélteket betartva hétfőn délelőtt újra összegyűltek az illetékesek, hogy döntsenek az Érmihályfalvi Unirea sorsáról. A helyzet annyiban nem sokat változott, hogy pénz továbbra sincs a III.-Ligás szereplésre, és az amúgy is deficittel bíró önkormányzaton kívül csak egy, önmagáról semmi konkrétumot fel nem fedő támogató esetleges segítsége sejlett fel, amire így azonban nem sokat lehet alapozni. Fele Attila klubelnök ismertette, hogy a vonatkozó szabályzat szerint a visszalépés egyenesen az V. osztályba sorolást jelenti, ám ezt talán el lehet kerülni, mivel a klub becsülettel befejezte a bajnokságot, semmilyen kihágást nem vétett, és "csupán" a pénzhiány a visszalépés oka.

Bizottság alakult

Az egy meccsnyi ideig tartott gyűlésen újra sok hozzászólás elhangzott, ami a lényeg azonban, hogy kimondatott: a III.-Ligás szereplés itt véget ért! Megválasztottak továbbá egy bizottságot, melynek tagjai a klub eddigi vezetői, a Helyi Tanács szakbizottságainak egy-egy tagja, továbbá négy helyi labdarúgó, feladatuk pedig: elsősorban tudják meg, hogy IV. vagy V. osztályban lesz-e a folytatás, ennek függvényében alakítsák ki a játékoskeretet, nevezzék meg az edzőt és a célkitűzést, és nem utolsó sorban készítsenek egy költségvetést. Ezek elvégzésére július 25. a határidő, amikor újabb gyűlést tartanak. Azt követően pedig már jelentkezni kell a bajnokságba, intézni a formaságokat, hogy augusztus 19.-én Érmihályfalván is megejthessék az új bajnokság kezdőrúgását.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!