ERDON Helyi hírek

2012.07.19. 11:39

Díjazzák a jól érettségizőket

Nagyvárad- Csütörtöki sajtótájékoztatóján Biró Rozália nagyváradi RMDSZ-elnök bejelentette: díjazzák azokat a volt tizenkettedikeseket, akik jó vagy kiváló eredményeket értek el az érettségijükön.

Nagyvárad- Csütörtöki sajtótájékoztatóján Biró Rozália nagyváradi RMDSZ-elnök bejelentette: díjazzák azokat a volt tizenkettedikeseket, akik jó vagy kiváló eredményeket értek el az érettségijükön.

 

Biró Rozália kifejtette: tekintettel arra, hogy véleményük szerint nem volt könnyű munka elvégezni a tizenkét osztályt és jó eredményeket elérni az érettségi vizsgákon, ezért elismerés jár, és a Szövetség további bátorításképpen úgy döntött, egy-egy könyvajándékkal, illetve oklevéllel jutalmazza azokat a diákokat, akik a magyar osztályokkal is rendelkező váradi középiskolában az átlagmédiájuk alapján az első öt hely valamelyikén végeztek. Körülbelül 30 fiatalról van szó, a díjátadó ünnepségre pedig július 23-án, hétfőn 16 órától kerül sor az RMDSZ Sas-palotabeli székházában az érintetteknek, valamint a tanintézetek vezetőinek, a szülőbizottságok és a tanfelügyelőség képviselőinek a jelenlétében. A diplomán egy Márai-idézet is szerepel majd, mely a csodáról szól, hiszen az RMDSZ felfogásában a magyar közösség számára valamennyi olyan fiatal egy-egy csoda, aki az anyanyelvén tanul és a szülőföldjén akar érvényesülni.

Biró Rozália arra is felhívta a figyelmet: az RMDSZ kezdeményezésének köszönhetően a város idei költségvetésében 300 ezer lejt különítettek el arra, hogy a XII-sek számítógépes, nyelv- vagy sofőrvizsgát tegyenek, ezek valamelyikét választva. Ilie Bolojan polgármester a tavasszal nem egyezett abba bele, hogy már a múlt tanévben sor kerüljön erre, viszont szeptembertől lehetővé válik. Így a Szövetség egyéb indítványaival együtt (úszásoktatás, egészségügyi állapotfelmérés) a váradi önkormányzat évente körülbelül 3800 diáknak nyújt közvetve anyagi támogatást.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!