ERDON Helyi hírek

2012.07.22. 16:03

Családi kistermelők vására

Az újonnan alakult Fészek Családtámogató Egyesület július 21-én családi házi termés-házi termék és cserebere vásárt szervezett a Moszkva Kávézóban.

Az újonnan alakult Fészek Családtámogató Egyesület július 21-én családi házi termés-házi termék és cserebere vásárt szervezett a Moszkva Kávézóban.Házi készítésű termékekkel és házi termesztésű terményekkel telt meg a Moszkva Kávézó egyik helyisége. Az eseményen családi és egyéni kistermelők mutathatták be kínálatukat. A szép számban érkező érdeklődők különböző termékek közül válogathattak. Voltak babaruhák és kellékek, babzsákok, nemez, horgolt, valamint fa- és pávatollból készült ékszerek, különböző mézek, zöldségek, fűszerek, teák, sajtok, lekvárok és még sok minden más. A cserebere sarokban a már felesleges tárgyakat el lehetett cserélni olyasmire, amire szükség van a háztartásban. A kialakított játszóházban pedig a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt és játszhattak, míg a szülők a vásáron nézelődtek. Bruncsák Anna az esemény egyik szervezője elmondta, hogy a Fészek Családtámogató Egyesület nemrég alakult, többek között azzal a céllal, hogy a törődés és az egymásra figyelés kultúráját újra visszahozzák a közéletbe. „Feladataink közé elsősorban az tartozik, hogy pótoljuk az anya- és bababarát foglalkozásokat, amelyekre nagy igény van. E mellett támogatni szeretnénk a munka és család közötti összeférhetőséget és egyensúlyt, szeretnénk elősegíteni, hogy az apák és az anyák minőségi, törődésen alapuló időt tölthessenek a gyermekeikkel és egymással. Támogatni és erősíteni szeretnénk a családok szerepét az egészséges és fenntartható környezet és életmód kialakításában és csökkenteni kívánjuk a hátrányos helyzetű és csonka családok nehézségeit”- sorolta Bruncsák Anna.

Célok, tevékenységek

Az egyesület még számos célt tűzött ki maga elé, és ezek megvalósításáért különböző tevékenységeket szerveznek a jövőben: közösségépítő és ismeretterjesztő akciókat, segítségnyújtást, a nők munkaerő piaci esélyeit és érdekérvényesítését célzó szolgáltatásokat, valamint együttműködési tevékenységeket minden olyan szervvel, amelyek támogatják az egyesület céljait és filozófiáját. A szombati vásár az egyesület bemutatkozó rendezvénye volt. Célja pedig a családi és kistermelői tevékenységek megismertetése és népszerűsítése, valamint, hogy a házi és otthon készült termékeknek piacot teremtsen, ugyanakkor a családokkal és gyermekekkel foglalkozó civil szervezetek is bemutassák programjaikat. „A rendezvényre eljött a Máltai Szeretetszolgálat nagyváradi kirendeltsége, ők vérnyomást és vércukorszintet mérnek. Továbbá eljött a La Leche Liga szoptatástámogató csoportja, akikhez tanácsért most is bizalommal lehet fordulni, itt van a Diákokért Egyesület és a Posticum Kultúrközpont is képviselteti magát.”-mondta el Bruncsák Anna. A szombati eseményre sok családi termelő érkezett, többen pedig jelezték, hogy várják a folytatást.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!