ERDON Helyi hírek

2012.06.27. 16:52

Unirea: hétfőn döntenek a jövőről

Bihar megye - Érmihályfalva új elöljáróinak egyik első dolga volt a helyi labdarúgó csapat ügyében megbeszélést összehívni. A döntő szót várhatóan jövő hétfőn mondják ki.

Bihar megye - Érmihályfalva új elöljáróinak egyik első dolga volt a helyi labdarúgó csapat ügyében megbeszélést összehívni. A döntő szót várhatóan jövő hétfőn mondják ki.

 

Az Érmihályfalvi Unirea III.-Ligás klub vezetőit, néhány labdarúgót, és a Helyi Tanács érdeklődő tagjait Nyakó József polgármester köszöntötte szerda délelőtt, rögtön az elején leszögezve: a mihályfalvi foci "nem halhat meg", de csak a lehetőségekhez képest élhet tovább. A város új vezetése nem kíván túlzásokba esni, nem tesz betarthatatlan ígéreteket, és nem akarja bizonytalanságban tartani sem a sportolókat, sem a klubvezetőket. Fele Attila klubelnök ezután beszámolót tartott, egyebek mellett elmondva, hogy a III.-Ligában töltött egy szezon 438.600 lejbe került, ebből a Helyi Tanács fő támogatóként 270 ezret fizetett, a többit szponzoroktól szedték össze. Pillanatnyilag 54 ezer lej adósságuk van, sajnos állandó szponzor nem áll a csapat mögött (az önkormányzaton kívül).

Keretet a tervekhez

Szabó Zoltán, a korosztályos csapatok (egyik) edzője hozzátette: a felnőttek mellett működő 3 gyerekcsapatban mintegy 50 igazolt játékosuk van, de ennek többszörösével foglalkoznak, mert a sportolás lehetőségétől senkit nem tanácsolnak el. Többen fogalmaztak meg véleményt, egyesek a III., mások a IV. ligás folytatás mellett érvelve, egyetértve azonban abban, hogy a csapatnak meg kell maradni, és támogatókat kell mellé szerezni. Zárszóként a polgármester megfogalmazta: a tervekhez keretet kell szabni, és az önkormányzat csak annyira kötelezheti el magát, amiért felelősséget is tud vállalni. A "hogyan tovább?"-ról a döntő szót a megegyezés szerint - további egyeztetéseket követően - hétfőn délelőtt mondják ki.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!