ERDON Helyi hírek

2012.06.14. 12:36

Új csatornarendszer Őssiben is

A Nagyváradi Vízművek aláírta a szerződést a kivitelező céggel a jobbára Őssi lakónegyed vízcsatorna rendszerének felújítási munkálataira.

A Nagyváradi Vízművek aláírta a szerződést a kivitelező céggel a jobbára Őssi lakónegyed vízcsatorna rendszerének felújítási munkálataira.

Csütörtökön a Nagyváradi Vízművek székhelyén írták alá a nagyszabású, 82.274.549 euró (plusz áfa) összköltségvetésű víz- és csatornarendszer felújítási projekt ötödik szerződését, mely jobbára Nagyvárad-Őssi lakónegyedének ivóvíz- és szennyvízcsatorna hálózatának felújítását foglalja magában. Ennek a kiírásnak a maximális költségvetése 40.990.933 lej volt, de végül 23.956.090 lejes szerződést kötöttek a legjobb ajánlatot kínáló bukaresti Hidroconstructia céggel. A megegyezés hivatalossá tétele előtt tartott sajtótájékoztatón Ovidiu Gavra, a Vízművek igazgatója elmondta, hogy eredetileg két szerződét terveztek aláírni, de a nagyürögdi vízhálózat fejlesztésére vonatkozó kiviteli szerződés aláírását elhalasztják egy időközben beérkezett óvás miatt.

Régi vállalat

Radu Damian a Hidrocunstructia cég kolozsvári kirendeltségének termelési igazgatója elmondta: a vállalat a 70-es és a 80-as években több jelentős hidroenergetikai létesítményt épített Bihar megyében, például a lesi gátat és a Dragan völgyi. Az igazgató jelezte, hogy a harminc hónapos kivitelezési periódus nagyon kedvező, és szinte bizonyosra veszi, hogy hamarabb befejezik a munkálatokat, annál is inkább, mert Besztercén és környékén 2010-ben 270 kilométernyi csatornázási munkálatot fejeztek be huszonégy hónap alatt, miközben a most aláírt szerződés értelmében 25 kilométernyi csatornafelújítás illetve bővítés vár a vállalatra. Megtudtuk továbbá, hogy az alárás után huszonnyolc napja van a cégnek arra, hogy elkezdje a munkát, ezalatt az idő alatt kell beszerezni a szükséges iratokat, engedélyeket, elő kell készíteni a terepet. Arra az újságírói kérdésre, hogy mi a helyzet Bihar községgel a csatornázsái projektben, Ovidiu Gavra azt válaszolta, hogy a Közöségi Fejlesztési Adminisztráció (ADI) és Bihar község között a per folyamatban van, majd hozzátette, hogy a választások elmúltával bízik abban, hogy Biharon is elcsitulnak a kedélyek, annál is inkább, mert a csatornafelújítási projektet ellenző korábbi alpolgármester vesztett a választásokon.

Őssi felásva

A most aláírt szerződés értelmében 48, zömében Őssi lakónegyedben lévő utcában felújítják a vízcsatorna hálózatot, 45 utcában pedig a szennyvízcsatornákat újítják fel. Etekintetben is többnyyire Őssi lakónegyedben fognak dolgozni, de felújítják a központban lévő Szilágyi Dezső (Moscovei), Cosbuc, Teatrului, Paraului és a Széchenyi tér (Traian park) szennyvízcsatornáit is. Mindemellett vízcsatorna bővítést végeznek a Govorei, Iacobinilor, Lipovei, Bolcas, Pelinului, Salcamilor és Trotusului utcákban.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!