ERDON Helyi hírek

2012.06.03. 15:47

Tündérek szárnyán balettelőadás

Az evangélikus óvoda keretén belül működő Balettke tánccsoport előadását tekinthették meg az érdeklődők június 1-jén, pénteken.

Az evangélikus óvoda keretén belül működő Balettke tánccsoport előadását tekinthették meg az érdeklődők június 1-jén, pénteken.

L. Székely Melinda irányításával a Balettke óvodás és kisiskolás korú gyermekeket foglalkoztató klasszikus gyermekbalett-tanfolyam harmadik bemutatójára került sor június 1-jén a Partiumi Kersztény Egyetem dísztermében. A Tündérek szárnyán című gyermek balettelőadásra sokan érkeztek, a díszterem megtelt szülőkkel, nagyszülőkkel és érdeklődőkkel. A nézőket Mátyás Attila evangélikus lelkész köszöntötte. Elmondta, hogy az élet a családban, a család pedig a gyermekekben teljesedik ki, hiszen a gyermekek jelentik a jövőt. A továbbiakban a 149. Zsoltárból ídézett: „Dicsérjék az ő nevét tánccal; dobbal és hárfával zengjenek néki”. A köszöntő után a kicsik népesítették be a szépen feldíszített színpadot. A díszletet a Paletta rajzkőr diákjai készítették Márton Katalin tanárnő vezetésével. Színes, csillogó ruhájukkal a kis tehetségek tündérországba varázsolták a nézőket, ahol kis tündérek, virágok táncoltak. Az előadás során többek között L. Minkus Don Quijote-éből, Csajkovszkij Hattyúk tavából és Diótörőjéből, valamint Mozart Les petit triens-éből (Kis semmiségek) csendültek fel részletek, amelyekre a kicsik előadták a jól összeállított koreográfiát. Az est végén a fellépő gyerekek oklevelet kaptak.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!