ERDON Helyi hírek

2012.06.11. 11:40

Több ezren látogattak el a könyvünnepre Kolozsváron

Vasárnap, június 10-én zárult a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, az RMDSZ Főtitkársága és a Romániai Magyar Könyves Céh által szervezett Kolozsvári Ünnepi Könyvhét második kiadása.

Vasárnap, június 10-én zárult a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, az RMDSZ Főtitkársága és a Romániai Magyar Könyves Céh által szervezett Kolozsvári Ünnepi Könyvhét második kiadása.

A rendezvény, melynek szervezésébe idén a Kós Károly Akadémia, a KVART egyesület, az Életfa, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség, az EMIL, a Kolozsvár Társaság és Kolozsvári TV is bekapcsolódott, az elmúlt négy napban a Mátyás szülőháza előtti téren, illetve további 12 párhuzamos helyszínen várta az érdeklődőket.

A naponta több száz kolozsvári lakost kicsalogató színpadi programok mellett a 36 könyvbemutató, beszélgetés és dedikálás közül mindenki megtalálhatta a kedvére valót. „A tavalyi évben újjáélesztett hagyományt, a Kolozsvári Ünnepi Könyvhetet az őt megillető rangjára kívánjuk emelni: Erdély legnagyobb, magyar írókra, költőkre, könyvekre koncentráló rendezvényévé fejlesztve az eseményt. A könyvünnep fogadtatása, népszerűsége, a szakma és az érdeklődők pozitív visszajelzése ezen törekvésünket igazolja, kellő alapot biztosítva a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét terjeszkedéséhez, mely már az idei évben kinőtte a kis teret.”- fejtette ki Bodor László, RMDSZ főtitkár-helyettes. Hozzátette: „A Mátyás szülőháza előtti tér szűkössége miatt jövőre valószínű új helyszínre visszük a rendezvényt, tovább bővítjük a programfelhozatalt, az idén jelen levő 32 kiadó, könyvesbolt, könyvműhely mellé továbbiakat vonva be és még sokszínűbbé téve az eseményt, annak érdekében, hogy a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét minden erdélyi magyar kultúra és könyv-kedvelő közös ünnepe legyen”.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is folytatódott az RMDSZ Főtitkársága által kezdeményezett könyvadományozási akció, melynek keretén belül közel 300 könyvet adományoztak a rendezvényre látogatók a szórvány magyar iskolák támogatására. Ugyanakkor nagy népszerűségnek örvendtek az esemény újdonságai, az irodalmi séták és a kedvezményes könyvakciók is, továbbá a kiadók elmondása alapján a tavalyi évhez képest érezhetően több volt az érdeklődő és a vásárló is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!