ERDON Helyi hírek

2012.06.14. 16:15

Számos tervvel rendelkezik

Bihar megye- Az önkormányzati választásokon a hegyközpályi lakosok Somogyi Lajosnak szavaztak bizalmat az elkövetkezendő négy évre. Az RMDSZ-es elöljáró ezzel kapcsolatban nyilatkozott honlapunknak.

Bihar megye- Az önkormányzati választásokon a hegyközpályi lakosok Somogyi Lajosnak szavaztak bizalmat az elkövetkezendő négy évre. Az RMDSZ-es elöljáró ezzel kapcsolatban nyilatkozott honlapunknak.

 

Somogyi Lajos hegyközpályi polgármester az Erdély Online-nak azt nyilatkozta: nagyon meg van elégedve az elért eredménnyel, meglátásában a Hegyközön élő magyar lakosság megértette, hogy szükség van az összefogásra és a szavazataikra, ezért helytálltak és elmentek szavazni. A Helyi Tanács 11 tagból áll és ebből 8 helyet kapott az RMDSZ, 2 helyet az EMNP, 1-et pedig az USL. Elmondása szerint soha nem volt ellentét az elmúlt négy évben a MPP tanácsosai között és közte. Ezek a tanácsosok a jelenlegi tanácsban az EMNP színeit képviselik és reméli, hogy a továbbiakban sem lesz közöttük nézeteltérés. A választási kampányban sem volt semmilyen szóváltás, vita, és nem indítottak polgármesterjelöltet, így őt támogatták szavazataikkal.

Alpolgármester

Az RMDSZ-es elöljárótól azt is megtudtuk: az alpolgármesteri választásra történő jelölés csak az első, alakuló ülésen történik a tanácsosok javaslatai és szavazatai alapján. A tervei közül megemlítette: szeretné folytatni és befejezni az elkezdett munkálatokat, például az utcák további aszfaltozását, járdák további újraöntését, a hegyközszáldobágyi vízhálózat befejezését, a hegyközpályi óvoda bővítését - újjáépítését, és még számos terve van az elkövetkezendőkre. Hangsúlyozta: a kampányban szerzett tapasztalatai alapján nem bánta meg, hogy jelöltette magát, hiszen egy sikeres választási kampány és választás után van, a lakosság által leadott érvényes szavazatok 84 százalékát ő kapta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!