ERDON Helyi hírek

2012.06.28. 15:31

Rábólintottak a bővítésre

Nagyvárad- Csütörtökön a városháza dísztermében rendkívüli gyűlést tartott a váradi önkormányzat képviselő-testülete, melyen a tanácsosok elvi beleegyezésüket adták az onkológiai központ bővítéséhez.

Nagyvárad- Csütörtökön a városháza dísztermében rendkívüli gyűlést tartott a váradi önkormányzat képviselő-testülete, melyen a tanácsosok elvi beleegyezésüket adták az onkológiai központ bővítéséhez.

 

A 27 tanácsosból 24 volt jelen, így a testület határozatképesnek bizonyult. Az egyik napirendi pont a Dr. Gavril Curteanu Városi Kózháznál épülő onkológiai központ bővítésére vonatkozott, melynek kapcsán Biró Rozália RMDSZ-es frakcióvezető azt kérdezte Ovidiu Poptól, az intézmény menedzserétől: mikor fejeződnek be a munkálatok, illetve az infrastrukturális körülmények megfelelnek-e a felhúzandó további két szintnek. Az RMDSZ ugyanis azt az álláspontot képviselte: csak azután indulhasson a fejlesztés, ha az eredeti munkálatok befejeződtek, és működésbe lépett a központ elkészült része, tekintettel arra, hogy a megyénk sajnos élen jár az országban a rákos megbetegedések számát illetően.

Mint kiderült, bár a teljes összeg rendelkezésre áll (98% százalék minisztériumi hozzájárulás, 2% pedig önrész) az eredetileg tervezett munkálatok a június 6-i határidőt jócskán túllépve, valamikor október végén, november elején fejeződhetnek be. Az ezután épülő plusz két emeleten csontvelő átültetési, patológiai és gyermekonkológiai részleg kapna helyet. Utóbbi két osztály kialakítását helyi és központi költségvetésből finanszíroznák, az első megvalósulása érdekében pedig HU-RO-s pénzekre pályáznának a debreceni hasonló szakintézménnyel közösen. A két éves futamidejű összberuházás értéke áfa nélkül 3,5 millió lej (tervezés+kivitelezés), és külön fejlesztési stratégiát igényel a humán erőforrás kiképzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!