ERDON Helyi hírek

2012.06.26. 14:59

Öt év börtön Paprikának

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kolozsvári Ítélőtábla a nagyváradi Kiss Iuliut, alias Paprikát, aki a tavaly halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott Nagyváradon.

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kolozsvári Ítélőtábla a nagyváradi Kiss Iuliut, alias Paprikát, aki a tavaly halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott Nagyváradon.

 

A baleset 2011. június 11-én történt a váradi Mestesugarilor és a Barcaului utcák kereszteződésében. A 37 éves Kiss 160 km/órás sebességgel hajtott a mellékutcában, amikor az útkereszteződésben összeütközött a fő úton szabályosan közlekedő Ticoval, amelyben három fiatal nő utazott. A baleset nyomán az egyik 24 éves nő a helyszínen meghalt, a másik kettő súlyos sérülésekkel került kórházba. Kiss ellen korábban már volt rendőrségi vizsgálat egy kábítószeres ügyben. A mostani ítéletet a balesetet szenvedők családjának ügyvédje, Mircea Ursuta hozta nyilvánosságra. Az ügyvéd tájékoztatása szerint a Kolozsvári Ítélőtábla helyt adott az áldozatok családja, valamint a nagyváradi ügyészség fellebbezésének, viszont elutasította a bűncselekmény jogi besorolására vonatkozó kérelmet, így a vád továbbra is ittas vezető által gondatlanságból elkövetett emberölés volt. Ugyanakkor a polgári peres ügyben a kolozsvári Ítélőtábla tudomásul vette azt, hogy a kárvallottak által követelt anyagi kárt a biztosító kifizette. Ursuta a Mediafax hírügynökségnek elmondta, hogy az ügyet Kolozsváron tárgyalták, mert a kárvallott család az ügy áthelyezését kérte azok után, hogy a Nagyváradi Ítélőtábla 55 ezer lejnyi óvadék fejében szabadlábra helyezte Kisst, annak ellenére, hogy első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték a tettest. Ursuta hozzátette: Bihar megyében ez volt az első eset, hogy közlekedési balesetben gondatlanságból elkövetett emberölésért letöltendő börtönbüntetésre ítéltek valakit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!