ERDON Helyi hírek

2012.06.17. 15:15

Nyolcadikos diákok ballagása a Lorántffyban

Péntek délelőtt került sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium nyolcadik osztályának ballagó ünnepségére, amelyet a Várad-olaszi református templomban tartottak meg. A padok megteltek a szülőkkel, hozzátartozókkal.

Péntek délelőtt került sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium nyolcadik osztályának ballagó ünnepségére, amelyet a Várad-olaszi református templomban tartottak meg. A padok megteltek a szülőkkel, hozzátartozókkal.

A nyolcadikosok a péntek délelőtti ünnepi istentisztelet keretében vettek búcsút alma materüktől. Az igét Kövendi István iskolalelkész hirdette Máté evangéliumából választott igerész alapján (Mt14, 19-33). Mindenki életében előfordul, hogy ha jól érzi magát, Istennel van, ha a mélybe kerül elfordul az Úrtól. Ez fordítva is igaz: ha Istennel tartunk jól érezzük magunkat, de ha elfordulunk tőle a padlóra kerülünk mondta el az iskolalelkész, majd hozzátette, hogy „a mai nap is egy ünnep, erősnek érzitek magatokat, élvezitek a szülők rokonok támogatását, de ezek a pillanatok egyszer elmúlnak, visszatérnek a viharos hétköznapok. Ekkor is tudnunk kell kihez fordulhatunk”. Kiemelte, hogy ha valaki úgy érzi, hogy bizonytalan a talaj a lába alatt, akkor egy megoldás van, a hit. „Ha szeptembertől nem is hajóztok velünk tovább, bízzatok továbbra is Jézus Krisztusban, mert ő megsegít. Nem csak szerencsét és sikert kívánok nektek, hanem azt is, hogy tudjátok mindig kire kell nézni”-tette hozzá végezetül Kövendi István.

Előadás

Az igehirdetést követően a hetedikesek adták elő zenés-verses búcsúelőadásukat, majd a nyolcadik osztály következett. Szép és megható előadásukkal köszöntek el iskolájuktól, tanáraiktól, diáktársaiktól. Szabó Zsuzsanna, az iskola igazgatója beszédében reményét fejezte ki, hogy ez a pillanat nem a búcsúé, hiszen mindenkit várnak vissza szeptemberben. A továbbiakban az osztályfőnökök Deák-Szebeni Imola és Tamás Péter Réka szóltak a tanulókhoz. A nyolcadikosok búcsúbeszéde után az iskola kórusának szolgálata következett, majd kiosztották a tanulmányi és versenyeredményekért járó okleveleket.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!