ERDON Helyi hírek

2012.06.03. 15:17

Minden felnőtt volt gyermek

Péntek délután a Diákokért Egyesület szervezésében, Pető Csilla meghívására a váradi Állami Filharmónia koncerttermében lépett fel a népszerű magyarországi előadóművész, Halász Judit.

Péntek délután a Diákokért Egyesület szervezésében, Pető Csilla meghívására a váradi Állami Filharmónia koncerttermében lépett fel a népszerű magyarországi előadóművész, Halász Judit.Hatalmas felhőszakadás vetítette elő Halász Judit és zenekarának nagyváradi koncertjét, a filharmónia hangversenytermének zsúfoltságát látva azonban úgy tünt, hogy végül senki sem maradt le a Diákokért Egyesület és Pető Csilla egyetemi oktató gyermeknapi meglepetéséről. Ahogy mondani szokták, még a csilláron lógtak, a színpadra pedig valószínűleg csak azért nem másztak fel a kis rajongók, mert veszélyes lett volna. Amíg a közönség tagjai elhelyezkedtek, a sminkszobában beszélgetünk a kérdéseinkre kedvesen és készséggel válaszoló művésznővel. Megtudtuk tőle: sajnos a zuhogó esőben nem volt rá lehetősége, hogy megnézze a várost, az előadást követően pedig indulnia kellett haza, mivel a gyermeknap miatt számos meghívásnak kellett eleget tegyen. Elmondta: romániai magyar gyermekekkel még nem találkozott így, ebben a formában, mivel még sohasem lépett fel Erdélyben, illetve a Partiumban. Megjegyezte: mivel a koncertjeire most már az időközben felnőtté vált egykori gyermekek is eljönnek saját utódaikkal- ami számára különösen jó érzés-, a műsorai inkább a családoknak szólnak. Szerinte egyébként azért a Micimackó az egyik örök kedvenc, mert a meséjét nagyon szeretik a gyermekek, és ez volt az első olyan dal annak idején, ami róla szólt. Ráadásul Karinthy Frigyes olyan fantasztikusan jól fordította le magyar nyelvre, hogy nem csupán a gyermekek, hanem a felnőttek számára is sokat mond.

Apa figyelj rám

A megjelenteket Pető Csilla köszöntötte, arra hívva fel a figyelmet, hogy a tombolával másnap egy kerékpárt lehet nyerni fődíjként, melyet Cseke Attila, az RMDSZ váradi polgármesterjelölje ajánlott fel. Ezután a Csiribiri éneklésével bevonult Halász Judit és zenekara, mely egyúttal a fergeteges hangulat kezdetét is jelentette. A gyermekek vevők voltak a művésznő minden gesztusára, közösen énekeltek vele, ringatóztak, többen táncra is perdültek. Értették a játékot a szavakkal, ha kellett bömbömöztek és bembemeztek, felköszöntötték az öt éves Henit, hallgatták az állatokról, az apa-gyermek kapcsolatról, és... az almaszószról szóló zenés történeteket. A művésznő szemmel láthatóan nagyon otthonosan érezte magát a színpadon, kis rajongói pedig kivételes lelkesedéssel reagáltak a különböző mozdulataira, kéréseire. Természetesen a Micimackó is felcsendült, és több dal a legutóbbi, Apa figyelj rám című albumról. Ráadás szám is volt, a koncert után pedig hosszú sor kígyózott autogrammért. A rendezvény médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!