ERDON Helyi hírek

2012.06.11. 08:19

Megőrizte marosvásárhelyi polgármesteri tisztségét Dorin Florea

Megőrzi polgármesteri tisztségét Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, elveszítheti viszont a Maros megyei tanácselnöki tisztségét az RMDSZ-es Lokodi Edit Emőke.

Megőrzi polgármesteri tisztségét Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, elveszítheti viszont a Maros megyei tanácselnöki tisztségét az RMDSZ-es Lokodi Edit Emőke.

 

A román hírtelevíziók által közzétett exit poll felmérés szerint megőrzi tisztségét Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, aki - noha a jobbközép Demokrata Liberális Párt (PLD) alelnöke - a Marosvásárhelyért szövetség színeiben indult a választáson és a felmérések szerint a szavazatok 54,04 százalékát szerezte meg.

A második helyen Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) polgármesterjelöltje végzett a szavazatok 30,76 százalékával. A kormányzó Szociálliberális Unió (USL) jelöltje, Cornel Briscaru a szavazatok 10,11 százalékát szerezte meg. Az Erdélyi Magyar Néppárt által is támogatott Smaranda Enache független jelölt a szavazatok 3,42 százalékát, a Magyar Polgári Párt jelöltje, Benedek Imre a szavazatok 1,67 százalékát szerezte a felmérés szerint.

Frunda György elismerte Florea győzelmét, és úgy vélte, a vereséghez a magyarok gyengébb választási részvétele is hozzájárult.

A felmérések szerint az RMDSZ elveszítheti a Maros megyei tanácselnöki tisztséget, amelyet Lokodi Edit Emőke töltött be az elmúlt négy évben. Az exit poll szerint Ciprian Dobre, az USL jelöltje a szavazatok 35 százalékát kapta, míg Lokodi Edit Emőkére a szavazók 32,99 százaléka voksolt. Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) jelöltje, akit az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is támogatott, a szavazatoknak mindössze 1,9 százalékát szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!