ERDON Helyi hírek

2012.06.01. 14:13

Megannyi kanyargós életpálya előtt...

Bihar megye - Öt végzős osztály számára szólt utószor az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium csengője június elsején, pénteken délelőtt. Az iskolát 108 "véndiák" hagyja el idén.

Bihar megye - Öt végzős osztály számára szólt utószor az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium csengője június elsején, pénteken délelőtt. Az iskolát 108 "véndiák" hagyja el idén.

Minden évben elmondjuk: mintha csak tegnap lett volna, mikor még a most ballagók egy évvel korábban az akkoriakat búcsúztatták, és lám, máris az ő vállukon van a "batyu", ők éneklik, hogy Gaudeamus igitur... Mert június elsején, pénteken újra felhangzott az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium folyosóin a búcsú éneke, és mint mindig, most sem egymással összhangban énekeltek az egymás nyomában haladó osztályok, de ez a kedves disszonancia már úgy hozzátartozik az ünnepséghez, mint a virágcsokrok, a könnyek, a szép szavak, a bizakodás. Gyereknap van, s bár már felnőttek a most ballagók, számunkra mindig is gyerekek maradnak - kezdte beszédét Gábor Jeremiás Magdolna igazgatónő.

Lehetőségek előtt

Az igazgatónő hozzátette: a lehetőségek tárháza áll a végzősök előtt, megannyi kanyargós életút, az iskola pedig mindent megtett, hogy felkészülten bocsássa útjukra őket. Most véget ér a tanévnyitók-tanévek-vakációk-évzárók határolta biztonságos, megszokott élet, de sose feledjék, hogy az iskolába mindig visszamehetnek egy jótanácsért, egy biztató szóért, fordult a végzősök felé. Kovács Zoltán volt polgármester felelevenítette, hogy a mostani ballagók "mandátuma" (a középiskolai évek) akkor kezdődött, mikor a most záruló helyhatósági négy év is. Nem kis teljesítmény az iskolának útjára bocsátani 108 végzős diákot, mondta, majd a "véndiákoknak" azt tanácsolta: aki teheti, tanuljon tovább. Az említett diáksereget pedig a XII.A. (osztályfőnök Furău Mărioara), a XII.B. (Truczkai Erika), a XII.C. (Egeresi Melinda), XIII.Mezőgazdaság (Csűri Zoltán) és XIII.Mechanika (Furău Petru) osztályok alkották.

Továbbadták a kulcsot

A búcsúztatók nevében a XI.A. és XI.C. egy-egy diákja, míg a búcsúzókéban a XII.A. és a XII.C. egy-egy képviselője mondott beszédet románul illetve magyarul. Ezután az osztályfőnökök tanulmányi eredményekért járó jutalmakat adtak át, majd a tizenkettedikesek az iskola jelképes kulcsát adták tovább tizenegyedikes utódaiknak, miközben lufik szálltak az ég felé. Az ünnepség ezzel véget is ért, nem volt más hátra, mint hogy a családtagok, ismerősök, barátok virágesővel árasszák el az ünnepelteket. A szervezők a ballagást a szokásos 11 óra helyett 10 órára tették, és ez nagyon jó ötletnek bizonyult, mert másképpen a virágeső mellett valóságos eső is a ballagókra zúdult volna, hiszen alig lett vége az ünnepségnek, megnyíltak az égi csatornák.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!