ERDON Helyi hírek

2012.06.25. 16:14

Klasszikus hangversenyest

Nagyvárad- Vasárnap folytatódott a Thurzó Zoltán zongoraművész, illetve a Classic Arts Művészeti Egyesület által havonta rendezett klasszikus zenei hangversenyest a váradi Szent László templomban.

Nagyvárad- Vasárnap folytatódott a Thurzó Zoltán zongoraművész, illetve a Classic Arts Művészeti Egyesület által havonta rendezett klasszikus zenei hangversenyest a váradi Szent László templomban.

 

Vasárnap este Thurzó Zoltán zongoraművésznek, illetve a Classic Arts Művészeti Egyesületnek köszönhetően ismét fiatal váradi művészek léptek fel a Szent László templomban, a Bihari Napló médiatámogatásával. A rendezvényt a szent hajlék Halmos Lászlóról elnevezett kórusának előadása foglalta keretbe, Brad Kribus Mónika karnagy vezényletével felcsendült a Hitvalló Szent László című egyházi ének, valamint Halmos László h-moll Miséjéből a Kyrie, a Gloria, a Sanctus és az Agnus Dei. Az énekkar névadójáról a Jubilate Deo is elhangzott második műsorelemként, majd Tasnádi Ferenc szólaltatta meg mély bariton hangján Fr. Schubert Ave Mariáját. Al. Glazunovnak két szerzeménye is szerepelt a programban: a Melodie Op. 20, Nr.1-et Oláh Boglárka hegedűművész, a Sérénade Espagnole Op. 20, Nr 2-t pedig Bozsódi Beáta csellóművész játszotta el meggyőző hitelességgel.

Balkéz-etűd

Székely István klarinétművész Marc Delmas Promenade klarinétra és zongorára című művével, valamint C. M. von Weber Concertinojával (Op. 26) lepte meg hallgatóságát. Kiemelkedő színfoltja volt a hangversenyestnek Kása Tamás mandolinjátéka, aki Tasnádi Ferencet kísérte annak érdekében, hogy elhangozhassék Don Giovanni szernádja (Deh vieni alla finestra/Meta di voi gua vadano) W. A. Mozart Don Giovanni című operájából. Megjegyzendő, hogy valamennyi fellépőt Thurzó Zoltán kísért zongorán, aki két egyéni produkcióval is készült. Fr. Chopin Etűdjével (Op. 10, Nr. 6) valamint L. Godowsky- Fr. Chopin Balkéz-etűdjével. Utóbbi ugyan bemutatónak számított, de természetesen nem csak ezért érdemelt tapsot a hálás zeneértő és -kedvelő közönség részéről.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!