ERDON Helyi hírek

2012.06.10. 18:07

Jelentés Nagyszalontáról

Nagyszalontán a 18.00 órai adatok szerint a részvétel 48 százalékos volt. A legtöbben a Mezőgazdasági Iskolához tartozó szavazókörzetben voksoltak, ott 57 százalékos volt a részvétel.

Nagyszalontán a 18.00 órai adatok szerint a részvétel 48 százalékos volt. A legtöbben a Mezőgazdasági Iskolához tartozó szavazókörzetben voksoltak, ott 57 százalékos volt a részvétel.

Közel ugyanekkora, 56 százalék járult az urnákhoz a Kulin utcai óvodában, az Újtelekiek és a Bocskai utcai szavazókörzethez tartozó városrész szavazásra jogosult lakosságának 53 százaléka voksolt. A hajdúvárosban a leggyengébben mutatkozó körzet, a hat órai adatok szerint az Állomás Negyed, ahol két szavazókörzet is található, az egyikben mindössze 31 százalékos, a másikban 39 százalékos volt a részvétel.

Értesüléseink szerint komolyabb gond nem merült fel egyik körzetben sem, se a kampánycsend megsértéséről, sem egyéb problémáról nem értesültek a szavazás menetét figyelemmel követők. Az egyik körzetben két, azonos vezetéknevű polgár szavazott egyszerre, s a személyi igazolványukat véletlenül elcserélték – ennek kibogozása, helyre hozása okozott némi kavarodást, de végül megoldódott a helyzet.

A körzetekben – hol tágasabb, hol szűkösebb teremben várták a voksolókat, a koradélutáni órákban bizony igen nagy volt a forróság, a szavazóbizottság tagjai panaszkodtak a nagy melegre. A három órára jelzett vihar végül öt óra táján súrolta a várost, ez végre hozott némi frissülést az urnák köré. A felhők elvonultak, a nap újra kisütött, a szavazókörzetekben ismét megjelentek a voksolók. Ezt az állapotot rögzítik a fent említett, hat órai adatok.

Fotózni a szavazóhelységekben nem volt szabad, ezt minden körzetben jól látható helyen kifüggesztették, ezért képünk csupán a szavazásra várakozó sorban állókat örökíthette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!