ERDON Helyi hírek

2012.06.04. 12:52

Igényesen szórakoztak a családok

A Szatmárnémetiben megrendezett Családi hétvége és Gyermeknap az idén is több ezer látogatót vonzott.

A Szatmárnémetiben megrendezett Családi hétvége és Gyermeknap az idén is több ezer látogatót vonzott.

 

Az idén hatodik alkalommal rendezték meg a Családi hétvégét Szatmárnémetiben a Kossuth-kertben. Szombaton a családokat még a szeles, esős idő sem riasztotta el attól, hogy kilátogassanak a rendezvényre és közösen, igényes programokkal töltsék a hétvégéjüket. Délelőtt együtt izgulhattak a szatmári iskolák csapataival a pünkösdi király és a tavaszkirálynő címért folytatott versenyen. A szervezők igencsak próbára tették a versenyzők rátermettségét, kreativitását, általános műveltségét, de színészi tehetségüket is megcsillanthatták, amikor a pároknak szerelmet kellett vallaniuk egymásnak. Délben az Ady Endre Társaság emlékplakettet adott át Kovács András Ferencnek. A Kossuth-díjas szatmári születésű költő, esszéíró, műfordító gyermekverseit délben meg is hallgathatták a rendezvényre látogatók. Rappert Gábor, Nagy Csongor, Pedró és Cserey Csaba változatos hangszerekkel varázsolt zenei aláfestést a humoros, vidám verseknek. Délután vetélkedőn mérhették össze ügyességüket a családok. A délután folyamán sokan ellátogattak a Primagym fitneszközpont által szervezet egészségszigetre, együtt tornáztak, táncoltak a színpadon fellépő edzőkkel, miközben számtalan mozgástechnikát kipróbálhattak. Mint ahogy általában lenni szokott, most is estére érkeztek a legtöbben a rendezvényre, elsősorban a koncertekre voltak kíváncsiak. A Felvidéki Rockszínház előadását minden évben szívesen meghallgatják. Este a Piramis lépett színpadra, az örökzöld slágereket most is eleven előadásmódban, lendületesen adták elő. A színpad előtti tér zsúfolásig telt a közönséggel, akiket a zápor sem riasztott el, kibontott esernyőkkel hallgatták a dalokat.

Vidám gyermeknap

Vasárnap a gyerekek számára szervezett programok kerültek előtérbe. AGyermeknap gyerekpolgármester-választással és felvonulással vette kezdetét. A gyerekek alkotta vidám menet az Északi Színház elől indult és megkerülve a központi parkot, a Kossuth-kertbe érkezett a 10-es Számú Általános Iskola Pinokió és Fekete Gyöngyszemek mazsorett csapatainak és a mezőpetri fúvósok kíséretében. Délelőtt a gyerekek és felnőttek egyaránt próbára tehették kézügyességüket a MADISZ és az Aranykapu Kulturális Egyesület által szervezett kézműves foglalkozásokon. Közben a színpadon bábosok, néptáncosok, bohócok szórakoztatták a gyerekeket. A vasárnap délutáni koncertekre látogattak el a legtöbben, sokan voltak kíváncsiak a tévé sztárjaira, Janicsák Vecára, Aradszky Lászlóra és Oláh Ibolyára.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!