ERDON Helyi hírek

2012.06.14. 13:19

Évzárón vesznek részt a hallgatók

Több évzáró ünnepségen vesznek részt a napokban a nagyváradi Francisc Hubic művészeti iskola hallgatói. A részletekről Marian Boboia igazgató számolt be.

Több évzáró ünnepségen vesznek részt a napokban a nagyváradi Francisc Hubic művészeti iskola hallgatói. A részletekről Marian Boboia igazgató számolt be.

 

Megtudtuk: már lezárult a Ramada szállóban szervezett festménykiállítás, amelyen Sabău Florentina tanár diákjainak a munkái voltak megtekinthetőek. A zenei aláfestést az iskola hallgatója, Nagy Dániel biztosította zongorán és szintetizátoron, s az iskola egy volt hallgatója versekkel, valamint egy monológgal lépett fel. Vasárnap 19 órától, a Lotus bevásárlóközpontban saját ruhakölteményeiket mutatják be Laura Viliga tanár dizájnszakos hallgatói.

Ünnepség

Hétfőn 16 órától a Kogălniceanu u. 60/A alatti Pro Energ galériában Holló Barna, Egyed Judit, valamint Laura Viliga hallgatóinak munkáiból (grafika, szobrászat, dizájn) nyílik kiállítás. Ugyanaznap 18 órától az Állami Színházban táncos-zenés műsorra várják az érdeklődőket. Ramona Gavriș tanítványai balettet és modern táncot mutatnak be, Orbán Alina, Daniela Parghel és Hausmann Gheorghe tanítványai zongoratudásukról adnak számot, Gavrucza Nagy László tanítványai gitározni fognak, Marian Boboia tanítványai klasszikus zenét adnak majd elő, Monica Molnar, Lăcrimioara Deac tanítványai pedig könnyűzenei számokat énekelnek majd. Ari Nagy Sándor tanítványai dzsessst adnak majd elő zongorán. Mindegyik ünnepségre szabad a belépés, s mindenkit szeretettel várnak.

Az igazgató ezt is elmondta: a végzős hallgatók diplomavizsgája kedden zajlik, de azok közülük, akik részt vesznek az évzáró ünnepségen, már nem kell vizsgázzanak. Az ünnepségen egyébként az évfolyamok legjobbjai mutatkoznak majd be. Mint megtudtuk, az iskola hallgatóinak száma minden évben 400 és 450 között van, jelenleg az évi iskoladíj 500 lej, a felvételire pedig 50 lejt kell fizetni. A képzések két-, illetve háromévesek.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!