ERDON Helyi hírek

2012.06.28. 12:34

Eltűnt Paprika, körözi a rendőrség

Alighogy kimondták az ítéletet a Paprika néven ismert nagyváradi férfi ellen, aki halálos autóbalesetet okozott, az illető eltűnt. Így nem kezdhette meg börtönbüntetését. Keresik.

Alighogy kimondták az ítéletet a Paprika néven ismert nagyváradi férfi ellen, aki halálos autóbalesetet okozott, az illető eltűnt. Így nem kezdhette meg börtönbüntetését. Keresik.

 

Nemzetközi körözést rendeltek el és külön figyelik a határátkelőket amiatt, hogy eltűnt Nagyváradról Iuliu Kiss, a Paprika néven ismert alvilági figura. Előzőleg – mint megírtuk – a bíróság jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit, aki tavaly halálos autóbalesetet okozott a bihari megyeszékhelyen. Akkor 160 km/órával száguldott luxusautójával, ittas állapotban, amikor egy kereszteződésben ütközött egy másik járművel. A vétlen autóban utazó egyik fiatal lány meghalt, s a két másik súlyos sérüléseket szenvedett. Az ítélet kimondása után, szerdán reggel kiküldték a rendőröket azért, hogy a büntetés letöltésének megkezdése céljából bevigyék Paprikát, ám már nem találták sehol.

Többször jelentkezett

A Bihar megyei Rendőrség főnöke, Liviu Popa a Mediafax hírügynökségnek azt nyilatkozta: már hétfőn megkezdték az úgymond informatív ellenőrzéseket, amikor a sajtóból értesültek a meghozott ítéletről, s már ekkor sem találták az elítéltet. Hivatalosan szerdán értesítették a rendőrséget az ítéletről. Iuliu Kiss egy darabig vizsgálati fogságban volt, aztán idén januárban 55.000 lej óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Perének folytatása során időről időre jelentkeznie kellett és megtiltották neki, hogy engedély nélkül elhagyja a megyét. „Volt egy meghatározott program, amit betartott. Mindig megjelent a rendőrségen, ahányszor hívtuk. Az ítélethirdetésig. Utána már nem találtuk” – mondta a rendőrfőnök.

A halálos baleset 2011 június 11-én történt Váradon a Meşteşugarilor és a Barcăului utcák kereszteződésében. Az áldozat a fiatal Adriana Jurcan volt. A váradi fellebbviteli bíróság annak ellenére helyezte szabadlábra az elkövetőt, hogy őt már előzőleg az első fokú ítéletet meghozó bíróság is letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!