ERDON Helyi hírek

2012.06.28. 12:44

A jegyzői kar is megköszönte

Nagyvárad- Magyarország Országgyűlésének jegyzői kara oklevéllel és egy könyvajándékkal gratulált Exc. Tempfli József kiérdemesült váradi megyés püspöknek eddigi tevékenységéért, munkásságáért.

Nagyvárad- Magyarország Országgyűlésének jegyzői kara oklevéllel és egy könyvajándékkal gratulált Exc. Tempfli József kiérdemesült váradi megyés püspöknek eddigi tevékenységéért, munkásságáért.

 

A héten a Magyar Országgyűlés jegyzői karának küldöttsége kereste fel Kanonok sori rezidenciáján Exc. Tempfli József kiérdemesült váradi római katolikus megyés püspököt, hogy oklevéllel, illetve egy értékes könyvajándékkal is háláját fejezze ki az idős főpásztornak a magyarság és az egyházmegye érdekében kifejtett tevékenységéért.

A hivatalos dokumentumon a következő mondatokat lehet olvasni: „Magyarország Országgyűlésének jegyzői testülete osztozva a római katolikus egyház és a nagyváradi egyházmegye hívő közösségének örömében, tisztelettel köszönti Önt pappá szentelésének ötvenedik évfordulója alkalmából. Nehéz időkben vállalt hűségesen, nagy bölcsességgel és teherbíró képességgel teljesített példamutató papi tevékenysége egyaránt szolgálta a határon innen és túli magyarság erkölcsi és hitbeli megerősödését, egy emberibb világ kiteljesítődését. E jeles évforduló alkalmából csatlakozva paptestvérei és hívei kéréséhez, mi is kérjük Önre az örök és mindenható Isten áldását, azt, hogy még sokáig szolgáljon örömünkre köztünk való jelenléte”. Aláírták: dr. Szűcs Lajos, dr. Tiba István, Földesi Gyula, Móring József Attila, dr. Stágel Bence, Nyakó István, Göndör István, Hegedűs Lórántné, dr. Lenhardt Balázs és Szilágyi Péter.

Szent Egyed-monostor

A több száz oldalas, igényes kivitelezésű kiadvány Bakay Kornél régésznek Somogyvár Szent Egyed-monostoráról szóló munkája, a somogyvári bencés apátság és védműveinek régészeti feltárásairól. A borítón elől a Barbárok megtérése témájú márvány dombormű részlete látható, mely a somogyvári monostor területén került elő (kora a XI-XII. század, őrzési helye a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum), a hátsó oldal pedig Mikoviny Sámuel 1727. évi térképének részletét ábrázolja.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!