ERDON Helyi hírek

2012.05.04. 10:38

Voloseniuc a tanácselnök

Kedélyes hangulatban választotta meg csütörtökön új elnökét a Bihar Megyei Tanács, miután Radu Tirle kénytelen volt lemondani tisztségéről. Tirlet Dumitru Voloseniuc váltja a tanácselnöki székben.

Kedélyes hangulatban választotta meg csütörtökön új elnökét a Bihar Megyei Tanács, miután Radu Tirle kénytelen volt lemondani tisztségéről. Tirlet Dumitru Voloseniuc váltja a tanácselnöki székben.

 

A csütörtök délelőtti tanácsülés napirendi pontjainak megvitatása előtt a leköszönt Radu Tirle szólt a megjelentekhez, megköszönve a tanácsosoknak a támogatást, és azt, hogy az ő segítségükkel is az elmúlt majdnem négy évben olyan jelentős megvalósítások történtek a megyében, mint a reptérfejlesztés, tíz megyei út felújítása, vagy az Aparegio projekt. Majd bocsánatot kért, akiket mindazoktól, akiket megbántott. Mint ismeretes, Radu Tirlenek azért kellett lemondania tisztségéről, mert kilépett abból a pártból, melynek színeiben tanácselnöknek választották. A törvény értelmében a lemondott tanácselnök helyett a megyei közgyűlés titkos szavazáson választja meg valamelyik hivatalban lévő tanácsi alelnököt. Az ülést vezető Kiss Sándor RMDSZ-es tanács-alelnök kifejtette: mivel 2008-ban Bihar megye lakossága azt szerette volna, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje legyen a tanácselnök, ezért az RMDSZ nem állít saját jelöltet a liberális megyei tanácsalelnök, Dumitru Voloseniuc ellen. Mivel azonban a szavazólapokat már korábban elkészítették, így a szavazólapon mind Voloseniuc, mind Kiss Sándor neve szerepelt, így történhetett meg az, hogy Voloseniuc 22 szavazatot, és a jelöltként tulajdonképpen nem induló Kiss Sándor öt szavazatot kapott. Feltehetőleg a Demokrata-Liberális Párt frakciója szavazta meg az RMDSZ-es politikust. Dumitru Voloseniuc a június 10-i önkormányzati választásokig tölti be a megyei tanácselnöki tisztséget.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!