ERDON Helyi hírek

2012.05.09. 14:09

Vérnyomás- és vércukorszint-mérés

Lakossági vérnyomás- és vércukorszint-mérést szervezett a Romániai Máltai Segélyszolgálat nagyváradi csoportja és az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

Lakossági vérnyomás- és vércukorszint-mérést szervezett a Romániai Máltai Segélyszolgálat nagyváradi csoportja és az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

A lakosokat május 9-én a nagyváradi Körös (Crişul) áruház előtt erre a célra felszerelt sátorban várták 9 órától. Délelőtt 11 óráig körülbelül száz személynek mérték meg a vércukorszintjét, azután pedig a vérnyomásmérésre került sor, körülbelül 15 óráig. Az érdeklődés nagy volt egész idő alatt, igaz inkább az idősebb korosztály jelentkezett a vérnyomás- és vércukorszint-mérésre. A helyszínen tartózkodó Ritli László Csongor helyi tanácsosi jelölt elmondta, hogy a Máltai Segélyszolgálat munkatársai a kapott eredmények alapján mindenkivel közlik mire kell odafigyeljenek egészségük megőrzése vagy javítása érdekében. Hozzátette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel május 11-én, pénteken 9 órától ismét megszervezik az akciót a Körös áruház előtt, lehetőség szerint több munkatárssal, a fennakadás mentes mérések érdekében. Az egészségügyi szolgáltatás mellett a helyszínen támogatói aláírásokat gyűjtöttek Cseke Attila nagyváradi polgármesterjelöltnek és Pásztor Sándor megyei tanácselnök jelöltnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!