ERDON Helyi hírek

2012.05.08. 12:35

Várja a gyerekeket a nulladik osztály

Már zajlanak országos szinten a beiratkozások az előkészítő osztályba. Bihar megyében mintegy ezerötszáz kisiskolás korba lépő gyereket várnak a tanintézmények.

Már zajlanak országos szinten a beiratkozások az előkészítő osztályba. Bihar megyében mintegy ezerötszáz kisiskolás korba lépő gyereket várnak a tanintézmények.

Más helyekkel ellentétben Bihar megyében zökkenőmentesen zajlanak a beiratkozások az előkészítő osztályokba. Mint Kéry Hajnal, Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettestől megtudtuk, május 11-ig azokat a gyerekeket várják az iskolák, akiknek a jelentkezését valamilyen okból kifolyólag (helyhiány, hiányos adatok, stb.) nem fogadott el a rendszer, május 11-18. között pedig azok a gyerekek iratkozhatnak be az iskolákba, akikkel szüleik nem jelentkeztek egyetlen tanintézménynél sem. Mint ismeretes, a beiratkozás előtt a szülők jelentkezhettek kisiskolás korba lépő gyerekeikkel valamelyik tanintézményhez: első körben a körzeti iskolában lehetett jelentkezni, második körben nem a lakóhely szerinti körzeti iskolába jelentkezhettek be a szülők gyerekeikkel, harmadik körben pedig vissza lehetett térni azokba a körzeti iskolákhoz azoknak a szülőknek, akiknek gyerekeit más iskolába nem tudtak felvétetni. Kéry Hajnal elmondta, hogy mintegy ezerötszáz gyerek van Bihar megyében, akiket be lehet íratni az előkészítő osztályba, a gyerekek mintegy húsz százaléka magyar nemzetiségű. Kéry Hajnal végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy nem feltétlenül fognak minden gyereket beíratni a nulladik osztályba, hiszen a szülők úgy is dönthetnek, hogy az óvodában hagyják gyermekeiket.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!