ERDON Helyi hírek

2012.05.01. 18:10

Varadinum Junior összművészeti diákfesztivál

A Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében április 30-án megtartották a Varadinum Junior összművészeti diákfesztivált a váradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban.

A Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében április 30-án megtartották a Varadinum Junior összművészeti diákfesztivált a váradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban.

 

A Mihai Eminescu Főgimnázium idén először vett részt a Festum Varadinum rendezvénysorozatban. A több foglalkozást magába foglaló eseményt a Vivant Professores Egyesület és az iskola szervezete, a Varadinum Kulturális Alapítvány támogatásában. Az eseménysorozat megnyitó ünnepséggel vette kezdetét, amelyen többek között kihirdették az Örkény-pályázat nyerteseit is. Az iskola aligazgatónője Hochhauser Enikő köszöntötte a jelenlevőket, majd az iskola olvasóköre Örkény István születésének századik évfordulójára emlékezve egy műsorral készült, amelyet az Egypercesekből és a Tóték című drámából állítottak össze a diákok. Az előadás után Ágoston Emese magyar szakos tanárnő értékelte a pályázatra beérkező munkákat. Elmondta, hogy az idő rövidsége ellenére sokan ragadtak tollat. A pályázat első három helyezettje Rădoi Krisztián, Bódiss Boglárka és Horváth Alexandra lettek.

Műhelyprogramok

Az eredményhirdetés után kezdetét vették a műhelyprogramok. Fekete Ágnes, a diáktanács elnöke elmondta, hogy négy műhellyel készültek: Interaktív zeneműhellyel, Válságkezelő irodalomcsoporttal, Re-produkció színházműhellyel és grafikai műhellyel. A grafika csoportot Osváth Zsuzsa egyetemi hallgató vezette, itt a környezetszennyezés problémájára felhívó figyelemfelkeltő plakátokat készítettek. A színház műhelyt Hunyadi István színművész vezette, az irodalomcsoportot, amelyben többek között Quimby számokat is elemeztek, Ágoston Emese tanárnő irányította. „Az a szomorú helyzet áll fenn, hogy manapság a fiatalokat nem nagyon érdekli a kultúra, ezért ezekkel az érdekes programokkal próbáljuk kicsit közelebb hozni mindenkihez a kultúrát”- fűzte hozzá Fekete Ágnes. Az eseménysorozat este táncházzal zárult, amelyet a Csillagocska néptánccsoport tartott. Az érdeklődők élő zenére táncolhattak, vagy tanulhatták meg a tánclépéseket.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!