ERDON Helyi hírek

2012.05.09. 15:40

Újabb Tini Tanoda-bemutató

Bihar megye - Újabb nagyszerű műsorral örvendeztette meg a publikumot az érmihályfalvi Tini Tanoda diákszínjátszó csoport: Janikovszky Éva egy művét adták elő.

Bihar megye - Újabb nagyszerű műsorral örvendeztette meg a publikumot az érmihályfalvi Tini Tanoda diákszínjátszó csoport: Janikovszky Éva egy művét adták elő.

 

Az érmihályfalvi Tini Tanoda diákszínjátszó csoport újabb előadással állt színpadra, Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című művét adták elő a napokban, kétszer is. Egyszer a fellépők szülei, ismerősei előtt, egyszer pedig a diáktársaknak. A Szabó Emőke és Kéri Andrea tanárnők vezette csoportra jellemző, hogy fogékonyak a humorra, az iróniára, a fanyar szituációkra - és most sem hazudtolták meg magukat. Nagyszerű választás volt Janikovszky Éva írása, ami egy tinédzser vallomása arról, hogyan lett a család kis kedvencéből egy "elviselhetetlen" kamasz, illetve hogyan lesz remélhetőleg olyan felnőtt, akire majd megint büszke lesz mindenki. A színpadon felvonult egyrészt a főszereplő önmaga több, korábbi "évjáratában", illetve a család több tagja, kik maguk szóltak bele a történetbe.

Egyedivé alakítva

Nagyszerű persze Janikovszky Éva írása, ezzel nem mondtam újat, már csak azért is, mert remek görbe tükröt tart elénk, szülők elé, és ezt igazolta a nézőtéren fel-felcsattanó kacagás, és némely helyeslő bólogatás. Ám az már a rendezőket dicséri, hogy a szöveget itt-ott megszakították olyan Hooligans, Tankcsapda, Bëlga, Fluor Tomi, Generál slágerekkel, melyek illenek egy-egy helyzethez - és ezzel teszik egyedivé a produkciót. Az előadás üzeneteként pedig talán ezt a részletet lehetne kiemelni: "...az élet az egész tűrhető. És nem kell vele az embert folyton ijesztgetni." A végén a magam részéről sajnáltam, hogy csupán 20 percig tartott az előadás.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!