ERDON Helyi hírek

2012.05.20. 14:24

Születésnapi gyerekzsúr a Posticumban

Immár hagyománynak számít a Posticumban megszervezett Gyerekfesztivál, amelyet a váradi intézmény születésnapja alkalmából szerveznek meg kicsiknek és nagyoknak. Idén is nagy volt az érdeklődés.

Immár hagyománynak számít a Posticumban megszervezett Gyerekfesztivál, amelyet a váradi intézmény születésnapja alkalmából szerveznek meg kicsiknek és nagyoknak. Idén is nagy volt az érdeklődés.

Tizenkét éve nyitotta meg kapuit a Posticum Alapítványnak helyet adó épület. Ezt megünnepelve az elmúlt hétvégén különböző programokat szerveztek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Míg a zenekedvelők háromnapos jazz-fesztiválnak örvendhettek, addig a gyerekek május 19-én egy fergeteges gyerekfesztiválon vehettek részt. A délelőtt induló változatos programok közül bármelyik gyerek találhatott kedvére valót. Az őket kísérő szülők sem unatkoztak, hiszen a felnőttmegőrzőben könyvstanddal, kellemes muzsikával, kávéval-teával és jó hangulattal várták őket. A bodzabárban ingyenesen lehetett finom szörpöt kapni és egy szentjánosi pékség jóvoltából friss pogácsákat. Az épület előtti zöld területet elárasztották a különböző foglalkozásokat kínáló standok. Volt arcfestés, hajvarázs, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, ezen belül csuhéj-virág készítés, gyöngyfűzés és gipszforma festés. Nagy érdeklődésnek örvendett a Pusztai Farkasok Íjászegyesület bemutatója. Az egyesület tagjai a délután során még tanították is a lelkes jelentkezőket.

Meseimprovizáció

A délelőtt fénypontja a Mese billentyűkre című meseimprovizáció volt, amelyet Hanyecz-Debelka Róbert bábszínész vezetett, a zenei aláfestést Vukán György Kossuth Díjas jazz-zongoraművész szolgáltatta, a főszereplők pedig a gyerekek voltak. A körülbelül egy órás interaktív mesejáték után a kicsik visszatértek a már említett foglalkozásokhoz. A fergeteges gyerekzsúr alkalmával a szervezők Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szalontai gyermekotthonát kívánták támogatni, hiszen mind a gyerekfesztiválra, mind a koncertekre is a belépő egy kilogramm tartós élelmiszer volt. Aczél Dóra, a Posticum munkatársa elmondta, hogy a jazz- és a gyerekfesztivál alatt rengeteg élelmiszer összegyűlt, sőt volt aki mosóport és egyebeket is adományozott a gyermekotthon részére.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!