ERDON Helyi hírek

2012.05.29. 14:45

Szalacsi siker(ek) a 49. Ér Kupán

Bihar megye - A lányoknál és a fiúknál is Szalacs csapata szerezte meg az első helyet az érmelléki falvak iskolásainak szervezett Ér Kupa kézilabda tornán, melyet idén Ottományban szerveztek meg.

Bihar megye - A lányoknál és a fiúknál is Szalacs csapata szerezte meg az első helyet az érmelléki falvak iskolásainak szervezett Ér Kupa kézilabda tornán, melyet idén Ottományban szerveztek meg.

 

Rengeteg pozitívumot lehet elmondani az immár 49. kiírásához érkezett Ér Kupáról. Talán lehet azzal kezdeni, hogy a megrendezése nem csak a házigazda iskolának jelent gondot és örömöt is egyben évente, de egy egész falunak, hiszen két napon át általában mintegy 200 gyereket (és kísérőiket) látnak vendégül. Gondot és örömet említettem az imént, de azt hiszem, a gondot felülírja az öröm, amikor a szervezők látják a sportoló gyerekek örömét, izgalmát, a győzelem feletti eufóriát, de talán még a vereség okozta könnyeket is, hiszen az is bizonyítéka az igyekezetnek, a lelkesedésnek. Ezek összessége pedig azt jelenti, hogy minden ilyen kézilabdás hétvége valójában egy ünnep résztvevőknek és házigazdáknak egyaránt.

Pénteken, szombaton

Az elmúlt hét végén Ottomány volt a házigazda, hiszen a résztvevők szépen sorban követik egymást a szervezési feladatok ellátásában. Idén is pénteken, a csoportmérkőzésekkel kezdődött a torna, amikor (lányoknál és fiúknál egyaránt) Szalacs, Ottomány, Érbogyoszló, Kiskereki, Albis, Éradony, Érkeserű és Érszőlős csapatait sorolták csoportokba. Másnap, szombaton előbb a csoportok élén végzettek lejátszották az elődöntőket: lányoknál Szalacs-Keserű 10-0, Albis-Ottomány 8-1, a fiúknál Ottomány-Keserű 20-10, Szalacs-Kereki 19-6. Ezt követték a helyosztók: a 7.-8. helyért lányoknál Szőlős-Bogyoszló 4-3, fiúknál Bogyoszló-Adony14-3; az 5.-6. helyért lányoknál Adony-Keserű 3-2, fiúknál Albis-Szőlős 13-11; a 3.-4. helyért lányoknál Ottomány-Kereki 8-6, fiúknál Keserű-Kereki 19-16.

Kupadöntői hangulat

A döntőkre igazi, kupadöntőkhöz méltó hangulat alakult ki az ottmányi, aszfaltozott pálya körül. A kapuk mögé lelkesítő feliratok kerültek, lengtek a zászlók, a szurkolók hatalmas hangzavart okoztak a dudálással és a bádoghordókból dobokká előlépett "hangszerek" püfölésével. A lányok döntőjében a szalacsi és az albisi játékosok egyáltalán nem bántak egymással nőiesen, röpködtek a 2 perces kiállítások, a sárga lapok, sőt, egyszer a piros lap is előkerült. Végül a szalacsiak örülhettek, 12-7 arányban győztek. A hangulat csak fokozódott a fiúk döntőjére, hiszen községi derbit játszott Szalacs és Ottomány! Felváltva estek a gólok, vagy éppen maradtak ki a helyzetek, a lefújás után pedig egy pillanatra senki nem tudta, mi az eredmény. Mindenki a bírák asztalára meredt, és a szalacsiak törhettek ki üdvrivalgásban: 20-18-ra nyertek, elhódítva mindkét elsőséget.

Jövőre Keserűben

A díjakat Szabó Ödön, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke, Porsztner Sarolta polgármester, illetve Rácz barna iskolaigazgató adta át, köszöntve ugyanakkor mindenkit, aki részt vette a szervezésben, továbbá a tornát egykor útjára indító tornatanárok közül a már sajnos csak egyedül köztünk lévő Babos Endrét, illetve Szász Lászlót, aki a megyei szövetségben mindig képviselte az érmellékiek ügyét. A végeredmény tehát, lányoknál 1.Szalacs, 2.Albis, 3.Ottomány, fiúknál 1.Szalacs, 2.Ottomány, 3. Keserű. Legsportszerűbb csapatok: Érszőlős (lányok), Bogyoszló (fiúk). Legjobb kapusok: Kerezsi Mónika (Albis), Lakatos Arnold (Szalacs). Legjobb játékosok: Rencsik Anett (Szalacs), Kira Lehel (Ottomány). Gólkirályok: Kiss Éva (Albis), Bánya Attila (Ottomány).

A jubileumi, 50. Ér Kupát jövőre Érkeserűben rendezik meg.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!