ERDON Helyi hírek

2012.05.22. 13:48

Látványos lovasbemutató

Bihar megye - A jubileumi, huszadik Nyíló Akác Napokon a fesztivállal egyidős lovasbemutató idén is vonzotta a szokásos érdeklődő tömeget a focipályára.

Bihar megye - A jubileumi, huszadik Nyíló Akác Napokon a fesztivállal egyidős lovasbemutató idén is vonzotta a szokásos érdeklődő tömeget a focipályára.

 

A lovasbemutató résztvevői idén is a Polgármesteri Hivatal elől indultak, hogy a város központján át vonuljanak a focipályára. A menetet idén nem csak a Syluette menettánccsoport vezette, de a diószegi és a szentjobbi huszárok is. Mögöttük három pónifogat következett, majd további 36 egylovas- és kétlovas fogat, lovaskocsi. A focipályán aztán minden szépen rendbetett, feldíszített fogat végigvonult a sok száz fős publikum és a zsűri előtt, majd felsereglettek az eredményhirdetéshez.

Pónisimogató

Míg a zsűri egyeztetett, a helyi Tűzrózsák roma tánccsoport ropta a táncot, három korosztályt is felvonultatva. A verseny eredménye pedig a következőképpen alakult (a külön nem jelöltek érmihályfalviak), egyes fogatok: 1.Uszkai Imre, 2.ifj.Máté Gábor, 3.Egri László (Érkeserű); kettes fogatok: 1.Nagy Lajos, 2.Ioviţă Nicolae, 3.Pap Zoltán; kocsik: 1.Belényesi Sándor (Érsemjén), 2.Kelemen László, 3.Farkas Attila. A rendezvény végén lehetett lovagolni a pónikon, és pónisimogató is volt, amikor a kis négylábúak alig látszottak ki a gyerekek gyűrűjéből.

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!