ERDON Helyi hírek

2012.05.24. 17:25

Kullancsok ellen

Mivel az idén különösen sok esetben fordulnak orvoshoz kullancscsípés miatt Bihar megyei lakosok is, a megyei Közegészségügyi Hatóság ismét erre vonatkozó jótanácsokat tartalmazó közleményt továbbított portálunkhoz.

Mivel az idén különösen sok esetben fordulnak orvoshoz kullancscsípés miatt Bihar megyei lakosok is, a megyei Közegészségügyi Hatóság ismét erre vonatkozó jótanácsokat tartalmazó közleményt továbbított portálunkhoz.Ez többek között a következőket tartalmazza: a természetben tett kirándulásaink során viseljünk világos színű ruhákat, zárt cipőt és semmiképp se járkáljunk szandálban vagy papucsban kint a szabadban). Miután hazaértünk, ruháinkat mossuk ki forró vízzel. Vizsgáljuk meg magunkat, hogy nem észlelünk-e testünkön kullancsot. A kullancscsípés nem fájdalmas, tehát akár észrevétlen maradhat. Ha megcsípett a kullancs, jelentkezzünk a legközelebbi egészségügyi rendelőben, ha pedig a csípés körül bőrpírt és kiütéseket észlelünk, forduljunk járványügyi szakértőhöz. Megelőzésképp használhatunk olyan vegyületeket, melyek elriasztják a kullancsokat. Ezeket a bőrünkre és a ruhánkra kell locsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!