ERDON Helyi hírek

2012.05.08. 15:20

Kezdődhet az útjavítás

Bihar megye - Az utolsó formális akadály elhárult az elől, hogy több Bihar megyei településen rövidesen újabb útjavítási munkák kezdődjenek.

Bihar megye - Az utolsó formális akadály elhárult az elől, hogy több Bihar megyei településen rövidesen újabb útjavítási munkák kezdődjenek.

 

Még az előző kormány indította be azt a programot, mely a vidék infrastrukturális fejlesztését tűzte célul, első lépésben utak javítását. Ebben 5 RMDSZ-vezette település érdekelt: Érsemjén, Érszőlős, Érbogyoszló, Tóti, és Székelyhíd. Az egyes projektek elkészítése és a közbeszerzési eljárás levezetése mind a szakminisztérium feladata volt. Kedden délelőtt a kormányprogram Arad és Bihar megyei lebonyolításának biztosával az illető települések polgármesterei aláírták azt a szerződést, melynek értelmében a javítás előtt álló községi utakat átadják a kivitelezőnek a munkálatok idejére. Ez volt az utolsó formai elintéznivaló, ezt várhatóan már a közeljövőben követi a gyakorlati munka. Balazsi József, Érsemjén polgármestere kérdésünkre elmondta: esetükben 16 kilométernyi útszakaszról van szó, ami a községközpontot a hozzátartozó Érkenézen és Érselénden át összeköti Székelyhíddal, a városból a határátkelőhöz irányuló útra csatlakozva.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!