ERDON Helyi hírek

2012.05.10. 15:08

Az édesanyákat ünnepelték Csatárban

Bihar megye - Ünnepi díszbe öltözött a hegyközcsatári református templomban május első vasárnapján, amikor az édesanyákat köszöntötték.

Bihar megye - Ünnepi díszbe öltözött a hegyközcsatári református templomban május első vasárnapján, amikor az édesanyákat köszöntötték.

 

Anyák napján az emberek nagy többsége megpróbálja a lehetetlent: megköszönni az édesanyáknak önzetlenségüket, áldozathozatalukat. Miklós Csaba helyi parókus lelkész távolléte miatt a szomszédos egyházközség lelkipásztor asszonya Gavrucza Nagy Emese hirdette Isten igéjét. "Ünnepi alkalom ez minden családban, és ez az ünnep nem telhet el könnyek nélkül, mert az akinek van édesanyja azért, akinek pedig nincs, azért ejt könnyeket. Bűnbánattal kell gondolni azokra, akik soha nem élték meg az édesanyai örömöket valamilyen okból. Nagyon sok sajnos az olyan nőtestvérünk, aki nem tudja felvállalni a beteg vagy éppen nem kívánt gyermeket, de mi nem ítélkezhetünk felettük, hiszen az Isten dolga, de elgondolkoztathat mindnyájunkat."

Gyerekek műsora

"Az öregedő, beteg édesanyák arra gondolnak, hogy Isten ajándékaként lesz-e aki gondoskodjon róluk, de sajnos legtöbben szomorúan és csalódottan tapasztalják, hogy a szeretett gyermekek éppen akkor vannak távol, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk”- hallhattuk a lelkipásztor asszony igemagyarázatát. Az ünnepi istentiszteletet követően a csatári gyerekek egy nagyon szép zenés-verses összeállítással kedveskedtek a jelenlévő szülőknek, nagymamáknak, Miklós Spurigán Zoltán kántor irányításával. A sok szép vers és ének könnyeket fakasztott az édesanyák, nagyik szeméből, a gyerekek pedig boldogan osztották ki a gyülekezet nő tagjainak a már előre elkészített gyönyörű virágokat. Az ünnepi összeállítás színvonalát emelte a gyülekezet kórusának előadásában elhangzott Falu végén van egy kis ház című anyák napi ének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!