ERDON Helyi hírek

2012.05.16. 15:40

67 cég mutatja be termékeit

Május 17. és 19. között 3. alkalommal kerül megszervezésre az Expo 2012 – Szatmárnémetiben gyártották kiállítás, melynek keretében bemutatják a Textilipari kiválóságok központot is.

Május 17. és 19. között 3. alkalommal kerül megszervezésre az Expo 2012 – Szatmárnémetiben gyártották kiállítás, melynek keretében bemutatják a Textilipari kiválóságok központot is.

 

Az Expo 2012 – Szatmárnémetiben gyártották kiállításon 67 cég vesz részt kiállítóként vagy támogatóként, mondta a tegnap megtartott sajtótájékoztatón Dan Brumboiu, a Szatmárnémeti Német-Román Gazdasági Egyesület (DRWSM) elnöke, aki kihangsúlyozta, hogy a mostani rendezvény egybeesik a svábok Szatmár megyébe való betelepítésének 300. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozattal. Ezen okból kifolyólag népes német és osztrák küldöttség érkezik megyénkbe, melynek tagjai: dr. Christoph Bergner, a Német Kormány Kitelepített- és Kisebbségügyi megbízottja, a Szövetségi Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Maria Müller, a Német Szövetségi Belügyminisztérium igazgatója, Klaus-Christian Olasz temesvári német konzul, Josef Karl, a Német Kormány bukaresti nagykövetének helyettese, Ovidu Ganţ képviselő és Helmut Berner, a Németországban élő szatmári svábok egyesületének elnöke. Josef Hölczli, a Kisiparosok Kamarájának elnöke rávilágított, hogy az elmúlt húsz évben ez a harmadik legfontosabb látogatás német politikusok részvételével, ezért bír nagy jelentőséggel, hogy a megye és szatmárnémeti vezetői, illetve a gazdasági élet képviselői találkozzanak a delegációval. Brumboiu a pénteken esedékes előadás-sorozat jelentőségéről is tájékoztatott, melynek keretében országszerte ismert szakemberek tartanak előadást a sikeres vállalkozásról, illetve a menedzser vezető szerepének fontosságáról. A szatmári vállalkozóknak nyújtott vállalkozói tanácsadást célzó eseményre a Grand Mall mozitermében kerül sor pénteken 11 órai kezdettel.

Textilipari kiválóságok központja

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere annak az eseménynek a jelentőségéről beszélt, melynek keretében a szatmári konfekcióipar bemutatkozási lehetőséghez jut. A polgármester kihangsúlyozta, a mostani bemutatkozással a szatmári lakosok megismerhetik a megyénkben gyártott termékeket, melyeket a csütörtöki, pénteki és szombati divatbemutatókon igazi show keretében csodálhatnak meg az érdeklődők. A két egybefonódó esemény célja, hogy a szatmáriak felfedezzék az itt előállított termékeket, melyeket a kiállítás ideje alatt ugyan nem lehet megvásárolni, de a cégek üzleteiben hozzá lehet majd férni az óhajtott árucikkekhez. „A fiatalok figyelmét fel kell hívni arra, hogy itthon is lehet munkát találni, vállalkozni és élni, nem csak a nagyvárosokban. A konfekcióipar olyan lehetőségeket rejt magában, melyet fel kell tárni a felnövő nemzedék előtt” – összegzett Ilyés.

Sógor Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!