ERDON Helyi hírek

2012.04.03. 13:20

Uniós pénzek beruházásokra

Nagyvárad - Kedden az RMDSZ székházában sajtótájékoztatót tartott Biró Rozália nagyváradi alpolgármester, melynek fő témája a várban 2015-ig zajló restaurálási munkálatok voltak.

Nagyvárad - Kedden az RMDSZ székházában sajtótájékoztatót tartott Biró Rozália nagyváradi alpolgármester, melynek fő témája a várban 2015-ig zajló restaurálási munkálatok voltak.

 

Keddi sajtótájékoztatóján Biró Rozália alpolgármester a várban zajló restaurálási munkálatokat ismertette, mindazt ami eddig megvalósult, illetve történni fog. Arra hívta fel a figyelmet: megépült a várszínház (700 ezer euró), elkezdődtek és 2015-ig befejeződnek a Regionális Operatív Program első szakaszához tartozó munkálatok (8,6 millió euró), az elmúlt napokban az önkormányzat megkötötte a finanszírozási szerződést a ROP második fázisára (10,6 millió euró), elbírálás alatt van a vártemplom felújítását célzó HU-RO pályázat (250 ezer euró), a város megnyerte a nonprofit vállalkozásfejlesztési központ létesítését célzó, szintén HU-RO pályázatot (1,2 millió euró), tanácsi határozat született a köztisztviselők továbbképzésére vonatkozó központ kialakítására egy eurorégiós program keretében, és az ingatlankezelőség éves költségvetésében átlagosan 500 ezer eurót különítettek a létesítmény, illetve a dendrológiai park karbantartására. A felsorolt összegek alapján tehát perspektívikusan az elkövetkezendő 3-4 évben körülbelül 21,5 millió eurót költenek korszerűsítésre.

A Regionális Operatív Program által biztosított finanszírozásból azonban a második szakaszban nem csupán a vár B, C, D és E épületeit renoválják (51 millió lejt szánnak erre), hanem modernizálják a December 1. téri 9-es számú bölcsődét és a Sas-palota átjáróját is.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!