ERDON Helyi hírek

2012.04.03. 10:31

Tükör konspiráció a Moszkvában

Rubinstein Andrea és Ivácson Rebekka 2008-ban végzett a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem vizuális művészetek szakán. Közös kiállításuk pénteken nyílt meg a Moszkva kávézóban.

Rubinstein Andrea és Ivácson Rebekka 2008-ban végzett a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem vizuális művészetek szakán. Közös kiállításuk pénteken nyílt meg a Moszkva kávézóban.

 

A naplóírás az egyik legbensőségesebb dolog, a nagyközönség elé tárni legszemélyesebb érzéseinket, emlékeinket és élményeinket pedig nagy bátorságot igényel. Rubinstein Andrea és Ivácson Rebekka erre vállalkozott, hiszen Tükör konspiráció elnevezésű kiállításuk valódi vizuális napló: egy évnek az emlékeiből, történéseiből, érzelmeiből merítkeztek, fényképek, szövegek, személyes tárgyak, hangok segítségével engedve bepillantást magánéletükbe.

Világok

A nagyváradi Moszkva kávézóban pénteken megnyílt kiállítás a fiatal művészek érdeklődési köréhez (installáció és performance) illően újszerű, a hangulatos, színes kiállítótér és a sok személyes tárgy pedig valóban azt az érzetet kelti, hogy egy valódi „otthonba” lépünk be. A címben is szereplő „tükör” a kiállításnak helyet adó terem berendezésében is megnyilvánult. Saroktól sarokig szaggatott vonallal választották el egymástól a teret, párhuzamosan, ugyanakkor egymással szembe állítva reflektálva két „világra”, Londonra és Nagyváradra. A kiállítás külön érdekességét ugyanis az nyújtja, hogy míg Andrea Angliában gyűjtötte össze a dokumentatív jellegű fotókat, számlákat, jegyeket, söralátéteket, szalvétákat, cukros papírokat stb., addig Rebekka Nagyváradon tette ugyanezt. A „világok” egy hangulatosan berendezett „sarki kávézóban” találkoztak, hiszen a közös kiállítás ötlete is kávézgatás közben született meg, tudtuk meg a kiállítóktól, akik saját bevallásuk szerint főleg arra próbáltak rávilágítani, hogy azok a tárgyak, amelyeket a legtöbben szemétként kezelünk, mennyi személyes adatot tárolnak, és mennyi mindent elmondhatnak egy emberről.

Tököli Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!