ERDON Helyi hírek

2012.04.23. 16:23

Teltház, sok nevetés és 16 továbbjutó a Médiabefutó csíki és gyergyói szakaszain

Két teltházas, fergeteges hangulatú és remek produkciókat felvonultató versennyel fejeződtek be a Médiabefutó 2012. helyi szakaszai.

Két teltházas, fergeteges hangulatú és remek produkciókat felvonultató versennyel fejeződtek be a Médiabefutó 2012. helyi szakaszai.

 

Szombaton, április 21-én Csíkszeredában 16 produkció maradt versenyben az előválogatás után, amelyre több mint húszan jelentkeztek be. A kiegyensúlyozott, sok jó férfi énekhangot felvonultató mezőnyben a különleges választások bizonyultak nyerőnek. A Csillámcsitkók néptáncosai Kölnivíz a nagyságának címmel egy húsvéti tematikájú táncprodukcióval érdemeltek vastapsot, Ábrahám Tündics egy sikamlós Weöres Sándor-verssel nevettette meg a közönséget, Fadgyas Egmond pedig uborkáról, Istenről, halálról, doromboló macskáról és megálló kéményekről énekelt. Rajtuk kívül Novák Antal, Adrienn, Fuer Dániel és a Cheerleaders táncoslányai jutottak tovább a május 4-i székelyudvarhelyi regionális döntőbe.

Vasárnap Gyergyószentmiklóson az idei Médiabefutó legerősebb mezőnye várta a zsűrit, amelynek nehezen sikerült választania a 18 jobbnál jobb produkció közül. A rendkívül változatos mezőnyből végül három kiváló tánccsapat: az Ördögborda néptáncosai, a fashion dance-et bemutató Step Dance Fame illetve a B-Boys breaktáncosai jutottak a regionális döntőbe. A tavalyi Humorfeszt győztese, György Botond szintén könnyedén vette az első akadályt laza stand-up comedy jelenetével. Az est legnagyobb tapsát kiváltó és sok nézőből könnyeket is előcsaló produkció Fazakas Bernadetté volt, aki az idei Médiabefutón legtöbbször előadott dalt, Adele Someone Like You-ját tudta mindenki másnál hihetőbben előadni. Balázs Renáta és Kovács Bea két dinamikus dallal jutott tovább, míg Pál András improvizatív gitárjátékával győzte meg a zsűrit a Transindex és az RMDSZ szervezésében zajló versenyben, amelyben a benevezett három zenekar közül a ditrói, swinges zenét játszó DNS bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!