ERDON Helyi hírek

2012.04.24. 13:03

Szemétgyűjtés a Föld Napja alkalmából

Bihar megye - A Föld Napja alkalmából szerveztek szemétgyűjtési akciót Érmihályfalván hétfőn. A város több pontján is zajlott az akció, melynek végére 50 zsáknyi szemét gyűlt egybe.

Bihar megye - A Föld Napja alkalmából szerveztek szemétgyűjtési akciót Érmihályfalván hétfőn. A város több pontján is zajlott az akció, melynek végére 50 zsáknyi szemét gyűlt egybe.

 

A szemétgyűjtési akciót az ifjúsági szervezetek (ÉRMISZ, MIDESZ) kezdeményezték, és Nagy László, a nemrég megválasztott "ifjúsági nagykövet" fogta össze a szálakat. Utóbbira azért volt szükség, mert az akcióhoz csatlakozott az általános- és a középiskola, az Aladin Hero Team kick box klub, de szükséges eszközökkel (zsákok, kesztyűk) besegített néhány magáncég, az Egészségügyi-Szociális központ, illetve a Polgármesteri Hivatal is, utóbbi az összegyűjtött szemét elszállításáról is gondoskodott.

Ne csak egy napon

A találkozót a központi parkhoz hirdették meg, onnan indultak a szemétgyűjtők a város több körzetébe, az állomás és a temető környékére, a városközpontba, a középiskolások pedig az iskolájukhoz közelebb eső utcákban dolgoztak. Összesen mintegy 500-an vettek részt az akcióban, melynek végére 50 darab 150 literes zsákot töltöttek meg a mások által eldobált hulladékkal. Az akció végén a Föld Napja alkalmából Nemes Gyöngyi, a Diáktanács elnöke mondott beszédet társainak, egyebek mellett azt hangsúlyozva, hogy "a Föld Napja nem olyan, mint egy születésnap, nem azt jelenti, hogy egész évben csak egy napon figyeljünk oda a Földre, mint ahogyan a barátainkkal sem csak a születésnapjukon beszélünk, hanem egész évben."

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!