ERDON Helyi hírek

2012.04.02. 17:24

Szatmáron a Lindner család

Pénteken Szatmárnémetibe látogatott Hans Lindner és családja. A németországi vállalkozó a szatmári alapítvány projektjeinek kedvezményezettjeit látogatta meg.

Pénteken Szatmárnémetibe látogatott Hans Lindner és családja. A németországi vállalkozó a szatmári alapítvány projektjeinek kedvezményezettjeit látogatta meg.

 

Pénteken Szatmárnémetibe látogatott Hans Lindner és családja. A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány németországi anyaalapítványának vezetője és családja utoljára 2009–ben járt a megyeközpontban, amikor is az alapítvány célkitűzései között főként a szociális problémák megoldása szerepelt.

A látogatás keretében a család többek között ellátogatott a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalba is, a találkozó során kis időre a sajtó munkatársait is beengedték, majd zárt ajtók mögött folytak a tárgyalások. A találkozón a szatmárnémeti alapítvány ügyvezető igazgatója, Koczinger Tibor mellett részt vett Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, valamint Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is.

A sajtó számára is nyílt beszélgetésen Koczinger elmondta, az alapítvány 1993 óra van jelen a megyeközpontban, 1997–es bejegyzése óta szoros és állandó együttműködés van a helyi önkormányzattal és a megyei tanáccsal. Hozzátette, az első években főként az anyaalapítvány elveit követve működtek, később ezt kiegészítették azzal, hogy igyekeznek a helyi igényekhez igazodni. „Az utóbbi időben prioritást élveznek a gyermekek, fiatalok és fiatal felnőttek, többek között a hátrányos helyzetekben lévők és a mentálisan sérült emberek” — tette hozzá Koczinger, aki elmondta, több egyesülettel és központtal működnek együtt, ilyen például a Szent Rita Egyesület, mely hátrányos helyzetű diákokat segít, vagy a Langdon Down Egyesület. A Lindner család tegnap ellátogatott a Viaţa nouă központba is, mellyel szintén együttműködik az alapítvány, és a Szent Rita Egyesülethez is, mellyel szintén partnerségben áll. A látogatással és a megyeközpontban zajló egyeztetésekkel kapcsolatban a látogatás utolsó napján, ma vonnak le következtetéseket.

Nagykárolyban is járt

Szatmár megyei látogatása során Nagykárolyban is megfordult Hans Lindner, valamint családja. A németországi anyaalapítvány vezetője a város Szatmárnémeti felőli kijáratánál található teherautó- és kamionszerviz székhelyén találkozott azokkal a nagykárolyi vállalkozókkal, akik részt vesznek az alapítvány által útjára indított Hospitanten programban.

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány sajtószóvivője elmondta, a nagykárolyi vállalkozók a program keretében visszatérítendő kölcsönt vehettek fel vállalkozásaik fejlesztésére, bővítésére, előbb azonban egy németországi gyakorlaton kellett részt venniük.

A találkozóra azért került sor a nemrég elkészült szervizben, mivel a program során támogatott vállalkozások közül az alapítványvezető egyedül ebben a létesítményben nem tett látogatást. Hans Lindnert Koczinger Tibor, valamint Schlachter Levente, a vállalkozás tulajdonosa vezette végig az üzemben, amely a létesítmény előtti parkolókat beleszámítva egy 1 hektáros területen fekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!