ERDON Helyi hírek

2012.04.05. 15:13

Pásztor Sándor lehet az RMDSZ jelöltje

A Bihar megyei RMDSZ szervezete a helyhatósági választásokon valószínűleg Pásztor Sándort, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának elnökét indítja majd a megyei tanácselnöki tisztségért.

A Bihar megyei RMDSZ szervezete a helyhatósági választásokon valószínűleg Pásztor Sándort, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának elnökét indítja majd a megyei tanácselnöki tisztségért.

A Bihar megyei RMDSZ vezetősége komolyan számol annak lehetőségével, hogy Pásztor Sándort indítsa a megyei tanácselnöki tisztségért. Ennek lehetőségéről, és az esélyekről tárgyaltak csütörtökön Nagyváradon a megye RMDSZ-es polgármesterei, valamint a párt megyei vezetése. Pásztor Sándor ennek kapcsán szerkesztőségünkkel közölte: bizonyos közvélemény-kutatások eredményeit figyelembe véve körvonalazódott az ő jelölésének a lehetősége, és ő a megye magyar polgármestereinek támogatását kérte ehhez. Mint elárulta, a polgármesterek a megbeszélésen biztosították őt támogatásukról, senki nem emelt kifogást a jelölés ellen. Pásztor Sándor aláhúzta, hogy most következik a hivatalos eljárás, vagyis hivatalosan is benyújtja jelölését az RMDSZ-hez, de mint mondta, bárki benyújthatja jelölését. A szervezet jövő szombati küldöttgyűlésén fognak szavazni a küldöttek arról, hogy ki legyen az RMDSZ Bihar megyei szervezetének jelöltje a megyei tanácselnöki tisztségére. Arra a kérdésünkre, hogy milyen esélyeket lát a tanácselnöki tisztség elnyerésére, amennyiben hivatalossá válik a jelölése, Pásztor Sándor a következőket mondta: „Úgy szeretek elindulni egy megmérettetésen, hogy maximális eredményt érjünk el. Akár meg is nyerhetem a választást, bár e helyzet nem egyszerű.” Arra a kérdésünkre, hogy melyek azok a legsúlyosabb problémák a megyében, amelyeket a lehető legsürgősebben meg kellene oldani, Pásztor azt mondta, hogy most állítják össze azt a csapatot, mely a megyében lévő gondok összesítését végzi majd el, ezt követően pedig hozzátette: „megpróbálok egy olyan típusú kampányt vinni, amelyben azzal törődjünk, hogy merrefelé haladjunk a jövőben.” A jelöltet arról is kérdeztük, hogy számít-e a magyar politikai ellenfél, azaz az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNP) támogatására. Pásztor Sándor erre a következőket mondta: „Amennyiben hivatalos jelölt leszek, akkor számítani fogok arra, hogy józanon gondolkozunk majd. Engem nem a konfrontáció jellemez, mindig vigyáztam arra, hogy a romániai magyar közéletben nehogy bárkit is negatívan bíráljak. Számítok arra, hogy nem a konfrontálódásra kell majd törekedni, hanem arra, hogy miképpen érhetjük el a legjobb eredményt.”

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!