ERDON Helyi hírek

2012.04.13. 15:22

Ne álmodozz, bizonyíts!

Kolozsváron 2012. június 1.-10. között XI. alkalommal megtartják az Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivált (Festivalul Internaţional de Film Transilvania, rövidítve TIFF).

Kolozsváron 2012. június 1.-10. között XI. alkalommal megtartják az Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivált (Festivalul Internaţional de Film Transilvania, rövidítve TIFF).A Fesztivál idején, X. alkalommal kerül sor LET’S GO DIGITAL műhelymunkára, amelyre 14- 18 év közötti olyan fiatalok vehetnek részt az egész országból, akiket a fényképezés, videó-rögzítés, vagy a filmezés belső világa érdekel.

A filmfesztivál (TIFF) ideje alatt, a hazai filmes szakma legjobbjai irányításával, megismerkedhetnek a filmművészet minden ágával, kezdve a forgatókönyvírásának szabályaival, a filmezés menetével, a vágás mesterségével, a hangosítás lehetőségeivel. Kézbe vehetnek „profi” eszközöket a kiváló filmes szakemberek irányításával.

Ugyanakkor a TIFF minden rendezvényén is részt vehetnek, a meghívott vendégekkel (rendezőkkel, producerekkel, filmszínészekkel, operatőrökkel, hangmérnökkel, a média képviselőivel) találkozhatnak.

Jelentkezés és megfelelő szelektálás alapján, 15 fiatalt választanak ki, akiket háromtagú csoportokba, összesen 5 csapatba sorolnak. Tehát csapatba fognak dolgozni egy megadott témán, amit a workshop alkalmával fogalmaznak meg. A végeredmény 5 rövid film. Közülük kerülnek ki a díjazott filmek, amelyeket a fesztivál záróünnepségén fognak díjazni és levetíteni.

A Let’s Go Digital kínálta lehetőséget figyelmen kívül hagyni dőreség. Az eddigi fesztiválok is bizonyították, hogy az igazi művészetben nincsenek nemzetiségi megkülönböztetések. A ma filmművészetében nem az számít, ki vagy, hanem, mit tudsz nyújtani nekünk, a nézőknek.

E sorokat is azért írom, hogy felhívjam a figyelmet arra a lehetőségre, amellyel bármely fiatal élhet, ha van benne tehetség. A jelentkezési határidő: 2012-április 18. Bővebb tájékoztatást: http://www.tiff.ro/regulament/18 nyerhet.

Bízva önmagadban, Te is lehetsz filmes szakember, számodra is a nagyvilág kinyílhat.

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!