ERDON Helyi hírek

2012.04.20. 15:36

Magyar polgármestert Vajdahunyad városának!

Vajdahunyadon Bende Barna kórházigazgató az RMDSZ és az USL támogatásával független jelöltként indul a polgármesteri tisztség elnyeréséért. Ezt a jelölt és az őt támogató alakulatok vezetői jelentették be ma koradélutáni vajdahunyadi sajtótájékoztatójukon.

Vajdahunyadon Bende Barna kórházigazgató az RMDSZ és az USL támogatásával független jelöltként indul a polgármesteri tisztség elnyeréséért. Ezt a jelölt és az őt támogató alakulatok vezetői jelentették be ma koradélutáni vajdahunyadi sajtótájékoztatójukon.

 

Úgy érzem, hogy magyar polgármester választása Vajdahunyad városában nagy jelentőséggel bír a dél-erdélyi magyar szórványközösség életében. Bebizonyíthatjuk, hogy közösségünk, bár demográfiai súlya a megyében helyenként csekély, olyan értékes egyéneket tud állítani, akik elfogadott személyiségei és vezetői lesznek szélesebb közösségüknek - fogalmazott a sajtótájékoztatón Winkler Gyula.

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy az RMDSZ megyei és városi szervezete nehéz döntés előtt állt, amikor úgy döntött, támogatja Bende Barna független jelölt állítását. Felismerve annak politikai lehetőségét, hogy Vajdahunyadon, ahol a magyar közösség demográfiai aránya nem éri el a tíz százalékot és az RMDSZ önálló jelöltje nem érheti el a megválasztásához szükséges szavazatszámot, támogattunk egy olyan helyi politikai együttműködést, amely biztosíthatja annak lehetőségét, hogy Vajdahunyadnak magyar polgármestere legyen. A helyi kezdeményezést az RMDSZ szövetségi vezetése támogatja - közölte Winkler Gyula.

Az RMDSZ-nek magalakulása óta meglévő nagyon szigorú belső kritériumrendszerének alapja a jelölt hozzáértése, hatékonysága, következetessége és korrektsége. Ezeket az értékeket keresik a vajdahunyadiak is polgármester-jelöltjükben. Az erdélyi konzultáció megyei eredményei, valamint a Szociálliberális Unió (USL) által az elmúlt időszakban megrendelt helyi közvélemény-kutatások igazolták, hogy a vajdahunyadiak, nemzetiségtől függetlenül hasonló elvárásokat fogalmaznak meg egy polgármester-jelölttel szemben. A felmérések eredményei azt mutatják, hogy Bende Barna ortopéd-traumatológus, kórházigazgató egy széleskörű támogatás biztosítása esetén megnyerheti a vajdahunyadi polgármester-választást.

A sajtótájékoztatón Bende Barna független jelölt vázolta politikai programjának legfontosabb pontjait. Kifejtette, hogy az általa hat éven át vezetett vajdahunyadi kórház a megye legkorszerűbb és legsikeresebb egészségügyi intézményévé vált, vezetői képességeit most ugyanakkora odaadással és a tisztség iránt érzett felelősséggel Vajdahunyad város szolgálatába kívánja állítani.

A független polgármester-jelölt bemutatkozásán jelen voltak az RMDSZ és az USL megyei vezetői: Mircea Ioan Moloț és Laurențiu Nistor az USL Hunyad megyei szervezetének társelnökei, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke, valamint Tatiana Vasilescu a Konzervatív Párt vajdahunyadi városi szervezetének elnöke.

Winkler Gyula Sajtóirodája

Vajdahunyad, 2012. április 19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!