ERDON Helyi hírek

2012.04.02. 11:38

Harmadik konzuli nap Érmihályfalván

Bihar megye - Harmadik alkalommal tartottak kihelyezett konzuli napot az érmihályfalvi Demokrácia Központban, az elmúlt szombaton.

Bihar megye - Harmadik alkalommal tartottak kihelyezett konzuli napot az érmihályfalvi Demokrácia Központban, az elmúlt szombaton.

 

A délelőtt 10 és délután 16 óra között zajlott kihelyezett konzuli fogadónapon - akárcsak a december elején zajlott előző alkalommal - Albertné Simon Edina, a Kolozsvári Főkonzulátus konzulja, illetve Faragó Mária és Nyeste János ügyintézők fogadták az érdeklődőket az érmihályfalvi Demokrácia Központban. Ifj.dr.Szilágyi Ferenctől, a központ vezetőjétől megtudtuk, hogy összesen 85 család anyakönyvi kivonatait hozták el, illetve 35 állampolgársági kérelem iratcsomóját vették át előzetes egyeztetés alapján a konzulátus munkatársai, továbbá pótlapokkal bővítendő Magyar Igazolványokat is átvettek. Ezen kívül a konzul - ugyancsak előzetes megbeszélés alapján - Székelyhídra és Éradonyba is ellátogatott olyan, mozgásukban korlátozott személyekhez, kik nem tudtak a Demokrácia Központban megjelenni. Várhatóan újabb három hónap múlva kerül sor a következő konzuli napra, a dátum azonban az akkorra tervezett helyhatósági választások miatt még bizonytalan.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!