ERDON Helyi hírek

2012.04.04. 12:50

Érmihályfalvi diákok szalagavatója

Bihar megye - Március utolsó napjain tartották meg az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium végzős diákjainak szalagavató ünnepségét. Kilenc osztály készült műsorral öt tiszteletére.

Bihar megye - Március utolsó napjain tartották meg az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium végzős diákjainak szalagavató ünnepségét. Kilenc osztály készült műsorral öt tiszteletére.

Egyik napon, március 30-án, a XIIB. (osztályfőnök Truczkai Erika) és XII.C. (Egeresi Melinda) osztályok szalagavatójára került sor, számukra a meglepetés műsort a XI.C., XI.D., XI.E. és XI.G. osztályok állították össze, másnap a XII.A. (Furău Mărioara), XIII.Mezőgazdaság (Csűri Zoltán), és XIII.Mechanika (Furău Petru) osztályokat ünnepelték, a XI.A, XI.B., XI.F., XII.Mechanika és XII.Kereskedelem osztályok közreműködésével. A pénteki ünnepség elején Derşidan Ştefania, az iskola aligazgatónője ismertette röviden, milyen pályázatokban vesz részt az iskola, majd köszöntötte is a megjelenteket. Szavait Boros József tanár fordította magyarra, majd ugyanő tolmácsolta az objektív okokból távol maradt Gábor Jeremiás Magdolna igazgatónő üdvözletét is.

Telve energiával, tervekkel

A végzős fiatalok most tele vannak energiával, tervekkel úgy gondolják, hogy meg tudják változtatni a világot - és ez jól van így. Terveik megvalósításához fel vannak vértezve a kellő tudással, hangzott el az ünnepi beszédben. Ezt követően előbb az osztályfőnökök (azok is, akik korábban álltak egy-egy osztály élén rövidebb ideig) kapták meg a maturandusz-kitűzőt, majd az osztályfőnököktől sorra a diákok. A végzős osztályok egy-egy dalt énekeltek, majd elfoglalták a kultúrház nézőterén a nekik fenntartott első sorokat, és onnan nézték végig az utánuk következő generáció számukra készített zenés-verse-táncos, néha komoly, máskor humoros, néha könnyfakasztó, máskor kacagtató műsorát. A legnagyobb sikert természetesen az aratta, amikor a tanárok vagy éppen a végzős diákok kifigurázása volt soron. Az ünnepsége(ke)t aztán jól megérdemelt bulizás követte.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!