ERDON Helyi hírek

2012.04.16. 15:54

"Égből pottyant" vendégek Érmihályfalván

Bihar megye - Az elmúlt péntek éppen megfelelő volt arra, hogy Levente Péter és felesége, Döbrentey Ildikó megörvendeztesse élményt adó műsorával az érmihályfalvi kicsiket és nagyokat.

Bihar megye - Az elmúlt péntek éppen megfelelő volt arra, hogy Levente Péter és felesége, Döbrentey Ildikó megörvendeztesse élményt adó műsorával az érmihályfalvi kicsiket és nagyokat.

A református egyházközség és a Polgármesteri Hivatal támogatása okán ingyenes előadás nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek is jó szórakozást ígért, és nem is csalódott, aki ott volt. Levente Péter már a bevezetőben elmondta a gyerekeknek, hogy őt a szüleik is ismerhetik az egykori Zsebtévé Móka Mikijeként, aztán közeledve a mához, a rádió Ki kopog? című műsorából, majd megint a tévé, és az Égből pottyant mesék. Meg is szólalt a jól ismert "Tágas égen andalog..." kezdetű dal, és természetesen a gyerekek "Áááá, dehogy"-válasza sem maradt el. A színpadon csupán egy szék és egy fogas volt a díszlet, illetve egy gitár Török György gitártanár kezében, és mégsem volt hiányérzetünk - a nagyszerű előadók, és az általuk megmozgatott fantázia mindent pótolt.

Játék a képzelettel

Elhittük Döbrentey Ildikónak, a mesék tudójának, hogy nagymamája konyhájában vagyunk, ahol, mielőtt főzelékké válik, a tök előbb babaként elszenderedik az unoka karjaiban. De Levente Péternek is, hogy egy konyhában vagyunk, ahol a közönségből melléállt Máté és Petra segítségével bejglit sütünk, sok-sok móka közepette. A felnőtteknek is szólt a szövegbe beleszőtt egy-egy kiszólás, és az életre vonatkozó legfőbb szabályokat is bárki megfontolhatja: legfontosabb életben maradni, alkotva élni, és minden körülmények között megőrizni méltóságunkat. A gyerekek láthatóan és hallhatóan nagyon élvezték a műsort, senkit sem zavart, sőt, hogy a legfőbb játékszer a képzelet volt. A végén pedig a művészek a nézőtér sorai között járva mindenkitől, gyerektől és felnőttől egyaránt, érintéssel (a tenyerek összeérintésével) búcsúztak. Nem sietve, ráérősen, komótosan, nyugodtan, és szeretettel - amilyen a műsor is volt.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!