ERDON Helyi hírek

2012.04.12. 09:56

Beismerte tettét: megölte az apját

Előzetes letartóztatásban van annak férfinek a nagyobbik fia, akinek a holttestét egy Biharfüred környékén lévő erdőben találták meg gyógynövény gyűjtők egy héttel ezelőtt.

Előzetes letartóztatásban van annak férfinek a nagyobbik fia, akinek a holttestét egy Biharfüred környékén lévő erdőben találták meg gyógynövény gyűjtők egy héttel ezelőtt.

Alin Leucea ügyész szerint a 36 éves Nicolae Corbu beismerte tettét. A férfi elleni vád az, hogy tavaly decemberben megölte az apját, s a holttestét zacskókba csavarva egy erdőben hagyta. A konfliktus oka az volt, hogy a fiú állítólag az apja tudta nélkül adott el pár tehenet a Belényes melletti közös farmjukról. „Egy adott pillanatban a támadó egy feszítővassal mért ütéseket a férfi fejére, majd a holttestet becsomagolta és az erdőben hagyta” - mondta az ügyész. Miután a holttestet megtalálták, két napon keresztül zajlott a fiatalember kihallgatása, valamint a házkutatás annak otthonában, valamint a farmnál, s ez idő alatt a férfi beismerte tettét. Az áldozatot utoljára tavaly december 21-én látták, amikor eledelt vitt egy juhásznak, akit megbízott azzal, hogy vigyázzon a juhaira. A nyomozás már tavaly elkezdődött, s ezek során ki derült, hogy a férfi eltűnését komoly veszekedések előzték meg, s fel is merült a gyilkosság gyanúja, viszont a holttest hiányában csak eltűnésként szerepelt az ügy a Bihar megyei Rendőrség kriminalisztikai ügyosztályán. A holttest mevizsgálása során bebizonyosodott, hogy a férfi halálát a koponyára mért ütések okozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!