ERDON Helyi hírek

2012.04.19. 16:02

Beiktatták az új alprefektust

Április 19-én a Prefektúra dísztermében ünnepélyesen beiktatták tisztségébe Sorin Dacian Buhaşt, Bihar megye új alprefektusát.

Április 19-én a Prefektúra dísztermében ünnepélyesen beiktatták tisztségébe Sorin Dacian Buhaşt, Bihar megye új alprefektusát.

Csütörtök délután Mihai Capră bel- és közigazgatásügyi államtitkár, Gavrilă Ghilea prefektus, Radu Ţârle megyei tanácselnök, valamint számos Bihar megyei közéleti személyiség jelenlétében beiktatták tisztségébe Sorin Dacian Buhaş alprefektust, aki Adeline Costet váltotta a funkcióban. Adeline Coste a múlt héten mondott le alprefektusi tisztségéről, mivel indulni szeretne a júniusi helyhatósági választásokon egy nagyváradi tanácsosi helyért, a Demokrata Liberális Párt (PDL) színeiben. Lemondási nyilatkozatát már március végén rögzítették. A párt megyei szervezetének vezetősége Sorin Buhaşt, a Megyei Ifjúsági és Sporthivatal jelenlegi igazgatóját javasolta a megüresedett alprefektusi tisztségre. A 40 éves Buhaş 2006 óta a demokrata párt tagja, előtte a szociáldemokratáknál is tevékenykedett néhány évig. A megjelenteket Gavrilă Ghilea köszöntötte, majd Adelina Coste szólt pár szót a résztvevőkhöz és az új alprefektushoz. Ezt követően Mihai Capră felolvasta a kinevezésről szóló kormányhatározatot, majd Sorin Buhaş a pulpitusnál elmondta az eskü szövegét, kezét a Bibliára és az alkotmányra téve. Az eskütétel után az alprefektus beszédében elmondta, hogy minden erejével és tudásával azon lesz, hogy hatékony munkát végezzen. Hozzátette, hogy zsúfolt év elé néznek, de csapatmunkában megoldhatják a problémákat. „Mától, mint alprefektus minden tehetségemet a munka szolgálatába állítom”-fűzte hozzá végezetül. Gavrilă Ghilea és Radu Ţârle is megköszönték a volt alprefektus, Adelina Coste munkáját és reményüket fejezték ki, hogy Sorin Buhaş-sal is hasonlóan jól tudnak majd közösen dolgozni. Az ünnepélyes beszédeket pezsgőbontás követte, a jelenlevők sorban gratuláltak az új alprefektus kinevezéséhez.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!