ERDON Helyi hírek

2012.04.27. 10:28

A táncosoknak nincs megállás

Bihar megye - Sok-sok tervvel és céllal vágot a 2012-es évnek a három érkörtvélyesi modern- illetve hip-hop tánccsoport, hogy az idén is megfeleljenek a helyi és nemzetközi követelményeknek.

Bihar megye - Sok-sok tervvel és céllal vágot a 2012-es évnek a három érkörtvélyesi modern- illetve hip-hop tánccsoport, hogy az idén is megfeleljenek a helyi és nemzetközi követelményeknek.

 

Első megmérettetésük Szatmárnémetiben volt március elején, ahol 4. alkalommal rendezték meg a Bounce Dance nemzetközi hip hop versenyt, ahol mindhárom érkörtvélyesi csoport - Fly Away (5-8 évesek), Silver Wings (10-11 évesek) és Best of Dance (13-15 évesek) - képviseltette magát. A Silver Wings 3. helyezést ért el gyermek kategóriában, míg a Best of Dance a junior mezőny legfiatalabb csoportjaként a 7. helyen végzett. A szatmári versenyt egy 3 hetes felkeszülés követte a március 31-én Debrecenben tartott 8. Flaszter Ászai Hip Hop táncversenyre. Ott a Best of Dance a felnőtt kategória legfiatalabb csapataként sajnos nem ért el helyezést, a Silver Wings 3. helyen zárta a versenyt a gyermek kategóriában. Minkét versenyen az egyetlen vidéki csapatként vettek részt a nagyobb és kisebb külföldi és hazai városok tánccsoportjai között.

Harmadszor Magyarkanizsán

A két nemzetközi hip-hop verseny között még részt vettek Mikepércsen a Csillagokra Lépsz Művészeti Fesztiválon, ahol a Fly Away „beseperte” az este legnagyobb tapsat, míg a Silver Wings egy különdíjjal terhetett haza. Pihenésre megint nem maradt sok idő, újra indult a Médiabefutó, a legnagyobb romániai magyar tehetségkutató, ahol Nagyváradon sikeresen tovabjutott a Best Of Dance a selejtezővel egybekötött főpróbaról a gálaműsorba, majd onnan a középdöntőbe. Mindezek után április harmadik hétvégéjén már harmadik alkalommal léptek fel az érmelléki táncosok a vajdasági (Szerbia) Magyarkanizsán, hogy megmutassák tehetségüket, és a tánc iránti szeretetüket. A szervezők újra tanubizonyságot tettek vendégszeretetükről, hiszen egy gyönyörű borvidék kastélyszállójában tölthettek el két emlékezetes napot.

Nagyszerű eredmények

Az érkörtvélyesi illetve érmihályfalvi táncosok köszönettel tartoznak minden támogatónak, akik lehetővé tették az utazást, és, hogy elérjék a következő eredményeket: Fly Away mini: hip-hop kategóriaban 2. helyezes; Silver Wings: gyermek hip-hop kategória 1. helyezes; Best of Dance: junior hip-hop kategória 1. helyezés; Street Dancers: felnőtt hip-hop kategória 2. helyezés; Somogyi Csilla: mini hip-hop szóló kategória 1. helyezes; Bacsó Ádám: gyerek hip-hop szóló kategória 2. helyezés; Balázs Ibolya: junior hip-hop szóló kategória 3. helyezes; Somogyi Orsolya - Zoltai Emőke: junior hip-hop duó kategória 2. helyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!